Kılıçdaroğlu, Srebrenitsa Soykırımı'nı Kınadı, Irkçılığı Lanetledi

Kılıçdaroğlu, Srebrenitsa Soykırımı'nı Kınadı, Irkçılığı Lanetledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Srebrenitsa Soykırımı'nın 18. yıl dönümünde katliamı kınadı, ırkçılığı lanetledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Srebrenitsa Soykırımı'nın 18. yıl dönümünde katliamı kınadı, ırkçılığı lanetledi. Başta Potoçari olmak üzere anmaların, törenlerin yapıldığı yerlerdeki analara, babalara, kardeşlere, eşlere, çocuklara selamlarını, saygılarını gönderen Kılıçdaroğlu, bir daha böyle bir insanlık suçunun işlenmemesi dileğinde bulundu.

Srebrenitsa katliamının 18. yıl dönümü sebebiyle yazılı bir açıklama yapan Kılıçdaroğlu, bir insanlık suçu olan Srebrenitsa Soykırımı'nın 18. yılında, bir kez daha Bosnalı kardeşlerinin büyük acısını içtenlikle paylaştığını ifade etti. 11 Temmuz 1995'te Sırp birliklerince Boşnaklar'dan 8 bin 372'si otobüs ve kamyonlarla götürüldükleri ormanlık alanlarda, fabrikalarda, depolarda hunharca katledildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, katledilenlerin cenazelerinin, çeşitli toplu mezarlara gömüldüğünü hatırlattı. İşte bu toplu mezarlardaki Boşnaklardan kimlikleri tespit edilenlerden 409'unun Potoçari’de toprağa verildiğini belirten Kılıçdaroğlu, Potoçari Mezarlığı'nda toplanan binlerce insanın, dua edip, gözyaşı döktüğünü vurguladı.

Bu gözyaşlarının, 18 yıl önce katledildikten sonra bedenleri parçalanan, toplu mezarlardan yıllar sonra çıkarıldıktan sonra kimlikleri güçlükle belirlenen kurbanlar için akıtıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Toprağa verilecek soykırım kurbanları arasında doğduğu gün katledilen bir bebek de bulunuyor. Bugün başta Potoçari olmak üzere tüm Bosna ile birlikte bizler ve İslam dünyası ile yüreğinde insan sevgisi olan herkes Anneleri, babaları evlatsız, çocukları anasız, babasız bırakan katliamı kınıyor ve lanetliyoruz. Bir daha böyle bir insanlık suçunun işlenmemesi dileğiyle, özellikle siyasette dini inanç ve ırkçılığın hiçbir şekilde kullanılmaması gerektiğine dikkat çekerek, hayatlarını kaybetmiş olmaları nedeniyle her yıl acılarını benliğimizde hissettiğimiz Bosnalı kardeşlerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Bosnalılara sabır ile başsağlığı dileklerimi tekrarlıyor, saygılar sunuyorum." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.