Kılıçdaroğlu: Siz kazandınız diktatör kaybetti!

Kılıçdaroğlu: Siz kazandınız diktatör kaybetti!

Parti grubunda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, diktatör diye hitap ettiği Başbakan Erdoğan'ın gezi olaylarında büyük kan kaybettiğini ifade ederek, Gezi Parkı eylemlerinde yer alan gençlerin tarih yazdığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başbakanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında partililere seslendi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

- Taksim Gezi Parkı, bardak damla damla doldu. Bardağı taşıran sın damla oldu. Geleceğimiz olan gençlere, çocuklara devletin acımasız yüzünü gösterdiler. Biber gazıyla, jopla, tomalarla üzerlerine yürüdüler. O gencecik çocuklara saldırı yaptılar, o zaman bütün Türkiye ayağa kalktı. Yazarlara, gazetelere sansür uyguladınız.

- Ülkenin Başbakanı öyle bir noktaya geldi ki! Ülkedeki kadınların kaç doğuracağına karar vermeye kalktı.

- İlk kez dünyanın gözü açıldı. Ve dünya Türkiye gerçeğini öğrenmeye başladı. Biz söylediğimizde inanmıyorlardı.

- Biz CHP olarak hiç bir zaman bu hareketin içinde olmadık. Sadece gençlerimize destek verdik. Bu çocuklarımız dinleyin dedik.

- Defalarca uyardık. Provokasyonlara gemeyin dedik ama, en büyük provokatör Başbakan'ın kendisi. 3 haftadır olaylar devam ediyor. Milletvekillerimiz bir olay çıkmaması için araya girdiler. Türkiye'yi dünyaya rezil edersiniz dediler. Ama dinletemedik.

- Bütün provokasyonlara rağmen, gençler polislere el uzattılar, onlara karanfil uzattılar. Geldiğimiz nokta iç açıcı değil. Ölenler yaralananlar, sakat kalanlar oldu. Onlar bizim çocuklarımız.

- Halkımızın bu gibi olaylara söylediği güzel bir söz vardır "Zulmün artsın ki bir an önce gidici olasın" derler.

- Kardeşi kardeşe düşürdü. Gencecik çocuklarımızı perişan etti. Şimdi onları fişlemeye çalışıyorsun.

- Eğer bu ülke özgürlük istiyorsa kim olursa olsun kulak kabartmalıyız. Demokrasiyi istiyorsa bütün kurallarıyla yaşama geçirmeliyiz.

- Çıkıp polisin orantısız güç kullandığını kabul etselerdi, bu olaylar yaşanmazdı. Kentelere polis takviyesi yapılıyor. Onlar bizim çocuklarımız. Şiddet uygulamak için takviye yapılır mı?

 - Şu ifadeye bakın; 52 sünni kardeşim şehit oldu diyor başbakan. Ölen bizim insanımız mezhebi sorulmaz.

- Vahşi bir siyasal anlayışla olayları izlemek nedir? Bu ülkenin barışa huzura ihtiyacı var. Bölünmeye değil beraber olmaya ihtiyacı var.

- Öyle bir noktaya geldik ki;  Kendisine oy vermeyenleri milli iradeden saymıyor. Oy vermeyenleri çapulcu ilan ediyor.

- Hangi partiye oy verirse versin bütün vatandaşlarımızı kucaklamamnız gerekiyor. Milli iradenin özü budur.

- 11 yıllık iktidarın sonunda ülkenin bir diktatörü var artık. Oysa bu ülkenin birinci sınıf bir demokrasiye ihtiyacı var.

-  Türkiye'nin itibarıyla Başbakan'ın itibarı ilk kez ayrıştı. Türkiye'nin itibarı gençlerin özgürlük haykırışıyla arttı. Dünya yeni Türkiye'yi gördü.

- Halka zulmedenin itibarı yoktur, zulme direnenlerin itibarı vardır dünyada. Masum gencecik çocukların üzerine biber gazı sıkanların itibarı yoktur.

- Anneler çocuklarına sahip çıkmak için Taksim'e geldiler.

- Avrupa Birliği'nden sorumlu bakan bu saatten sonra Taksim' çıkan terörist sayılır diyor. Gençlere sesleniyorum siz kazandınız. Recep Tayyip Erdoğan yenildi.

- Sevgili gemçler öyle bir tarih yazdınız ki; Türkiye itibarına itibar kattınız. Öyle bir tarih yazıdnız ki; Bütün dünya size destek oldu. Öyle bir tarih yazıdnız ki; Mustafa Kemal'in çocukları oldunuz.

- Diktatörlere kulak asmayınız. Siz kazandınız diktatör kaybetti. Biz de sizi destekliyoruz. Sizi seviyoruz. Sizi sayıyoruz.

- Tayyip Erdoğan halka karşı başlarttığı savaşı kaybetti. Etrafındakiler gaz veriyor, mitingler düzenliyorlar. Sadece Türkiye'de değil. Ey diktatör; Sen dünyada da kaybettin.

-  Her konuşmasında "Ben ben ben". Benim valim, benim polisim, benim bakanım. Millet yok, halk yok. Ama gençler kalktı dersini verdi.

- BBC, CNN hepsi Recep Tayyip Erdoğan'a komplo kurmuş haberimiz yok. Bunu söyleyen Başbakan, 30 yaşındaki bir sanatçıyı topluma hedef gösterdi.

- Ben ne demiştim yalncıdan Başbakan olmaz. Hatta bunların bir bakanı var "Biz uzay gemisi yapacaktık. Bunlar bizim uzay gemsisi yapmamızı engelliyorlar" dedi.

- Olaylar öyle bir noktaya geldi ki! Taksim'de bir genç sadece orda duruyor. Polisler geliyor kontrol ediyor. Ama kimse anlamıyor, bu adam neden duruyor. Yahu bu adam seni protesto ediyor. Sessiz durarak seni protesto ediyor. Ama o adam bile herkesi tedirgin etti. Sessizlik en büyük eylemdir, bunu bile farkında değilller.

- Başbakan herşeyi biliyor ama bilmediği bir şey var; Demokrasi.

- Şimdi rahmetli Özel ile Menderes'in mirasını devşirmeye çalışıyor. Dedim ki! Sen rahmetli Özal'la Menderes'in tırnağı dahi olmazssın.

- Gezi Parkı olayı bunun maskesini indirdi. Bir yalanlar zinciriyle karşı karşıya kaldık. Çünkü medya benim kontrolümde diyor. Ama Cumhuriyet Halk Partisi var.

- Taksim'de bayrak yaktılar dediler. Orda bayrak yakılmadı. Bayrağa saygı duyuldu orda. Camide içki içildi dediler. İmam içki içilmediğini söyledi. Hiç ahlak yokmu sende. Çıktı televizyonlara dedi ki; Kabataş iskelesinde bir kadına saldırlar. Kadın uyandığından üzerinde idrar kokusu vardı. Bunu yapan insan olamaz, ama bu olay doğru değilse, bunu Başbakan uyduruyorsa o da insan değildir. Bugün bir yalan daha söyledi. Polis silah kullanmamış. Ama bir kişi öldü. Atma Recep biz de din kardeşiyiz.

- Türkiye'nin barışa, huzura ihtiyacı var. Diktatörler her zaman ülkeyi felakete sürüklemişlerdir. Artık Türkiye'nin diktatörden kurtulma zamanı gelmiştir. Dünyaın en güzel ülkesinde yaşıyoruz, herşeyimiz var. Bu topraklar huzun barışın topraklarıdır. Bu topraklar bir diktatöre teslim edilemez.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.