Kılıçdaroğlu: Sağlıklı Bir Rekabetin Olabileceğini Dünyaya Gösterdik

Kılıçdaroğlu: Sağlıklı Bir Rekabetin Olabileceğini Dünyaya Gösterdik

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 18. Olağanüstü Kurulu’nda Kemal Kılıçdaroğlu, 740 oyla tekrar genel başkan seçildi. Kılıçdaroğlu, "Bir bayram havası için kongre yapmaktan son derece mutluyum. Sağlıklı bir rekabetin olabileceğini bütün...

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 18. Olağanüstü Kurulu’nda Kemal Kılıçdaroğlu, 740 oyla tekrar genel başkan seçildi. Kılıçdaroğlu, "Bir bayram havası için kongre yapmaktan son derece mutluyum. Sağlıklı bir rekabetin olabileceğini bütün dünyaya gösterdik. Bundan dolayı da son derece mutluyum." dedi.

    Kılıçdaroğlu, "Oy versin vermesin bütün delegelere şükranlarımı sunuyorum CHP’ye yakışır bir oylama gerçekleştirdiğiniz için. İzniniz olursa Muharrem İnce’yi buraya almak istiyorum. Biz büyük bir aileyiz. Biz güçlüyüz, biz eleştiririz. Biz demokrasiyi getirdik ve dünyaya örnek olacağız getirme noktasında. CHP geleceğe umutla bakıldığı bir Türkiye’yi ayağa kaldırmak zorundadır. Size her zaman inandım gençler. Siyasete giriniz, sadece burada olanlara demiyorum Türkiye’de olan gençler,’ Eğer benim de sözüm dinlenir’ diyorsanız siz de siyasete girin. Yüzde 10 barajını kabul etmeyiniz daha fazlasını isteyiniz. Yeni bir sayfa açtık. CHP’nin kurultayına baksınlar." şeklinde konuştu.

    Kürsüde bir konuşma yapan İnce ise "Önceden beni Yalova’daki seçmenler seçiyordu ama bugün Hakkâri’den Muğla’ya delege arkadaşlarım oy verdi. Gençler yarışacağız, tartışacağız ama kavga etmeden sonucu kabul edeceğiz. Türkiye’ye çok partili hayatı İsmet Paşa getirdi. Bu faşist düzeni yıkmak için birlikte çalışacağız. Sıfır oy aldığım il başkanlarım ne zaman çağırırsanız ben orada olacağım. Bir saat önce Sayın Kılıçdaroğlu benim rakibimdi şimdi rakibi değil genel başkanım. Bana oy veren vermeyen bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanımıza saygılarımızı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

    Kılıçdaroğlu ve İnce konuşmalarının ardından kol kola kürsüden indi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.