Kılıçdaroğlu: Önce Adam Gibi Oturup Düşüneceksin, Neden Bu Dershaneler Var

Kılıçdaroğlu: Önce Adam Gibi Oturup Düşüneceksin, Neden Bu Dershaneler Var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dershanelerin kapatılmasına yönelik girişimi sert sözlerle eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dershanelerin kapatılmasına yönelik girişimi sert sözlerle eleştirdi. "Oturmuş karar vermiş beyefendi, kapanacak. Kimsin sen? Kimsin sen de kapatıyorsun." diyen Kılıçdaroğlu, "Sen kendini evrenin kralı sanabilirsin, ama bu ülkenin kralı değilsin. Önce adam gibi oturup düşüneceksin, neden bu dershaneler var." ifadelerini kullandı. Bu konunun gündemlerinde olduğunu, hassas ve duyarlı olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, eğitim sistemi değişmedikçe bu sistemin değişmeyeceğini ve sistemin değişmesi için her türlü katkıyı vereceklerini açıkladı.

Partisinin Meclis Grup Toplantısı' nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasından önce çeşitli partilerden CHP'ye katılanlara rozetlerini taktı, toplu fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu, "Sizin dediğiniz gibi zalimin karşısında asla boyun eğmeyeceğiz; direne direne kazanacağız." dedi.

Toplumun ayrıştırılıp kutuplaştırıldığını ve her zamankinden çok CHP'ye ihtiyaç olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, çünkü temiz siyasete ihtiyaç olduğunu kaydetti. Hayatını kaybeden Nejat Uygur'a rahmet dileyen Kılıçdaroğlu, tiyatronun önemini değindi.

Gezi olaylarından sonra destek veren tiyatroların ödeneklerinin kesildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, verilen vergiden ödenen paranın kesilemeyeceğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, "Yandaş sanat oluşturulmaya çalışılıyor. Tehlikeli olan budur. Yandaş sanat olmaz." ifadelerini kullandı.

"DERSHANELER KONUSU GÜNDEMİMİZDE DUYARLIYIZ, HASSASSIZ"

Araştırmacı yazar Aytunç Altındal'a da başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, gündemdeki konulardan birinin de dershaneler olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Oturmuş karar vermiş beyefendi, kapanacak! Kimsin sen? Kimsin sen de kapatıyorsun. Sen kendini evrenin kralı sanabilirsin, ama bu ülkenin kralı değilsin. Önce adam gibi oturup düşüneceksin, neden bu dershaneler var. 4 binin üstünde dershane var. 50 bin öğretmen, diğer çalışanlarla beraber 100 bin kişi. Sen kapatacağım diyorsun, kimsin sen? Nereden alıyorsun bu yetkiyi?" diye konuştu.

Oturup masa başında 'ben bunları kapatacam' dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, dershanelerin bir sonuç olduğunu, başlangıç olmadığını vurguladı. Rahmetli Turgut Özal'ın da dershaneleri kapatmak için proje geliştirdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, dershanelere özel okula dönüşürse vergi almayacağını dediğini ve bir kısmının özel okula dönüştüğünü belirtti. Sonra dershanelerin varlığını yine devam ettirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, çünkü sistemin değişmediğini kaydetti. "Varlıklı kapatırsan özel hoca tutacak. Orta sınıf ne yapacak, parası olmayan ne yapacak?" diye soran Kılıçdaroğlu, eğitim sistemi değişmeden bu işin olmayacağını belirterek "Bu konu da gündemimizde, hassasız, duyarlıyız. Eğitim sistemi değişmedikçe bu sistem değişmez. O sistemi değiştirmek için de her türlü katkıyı veririz." şeklinde konuştu.

"ÇOCUĞUNUZA GERİ ZEKALI DİYEN İKTİDARA OY VERİRSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLACAK"

İktidarı dinlediğinizde her şeyin günlük gülistanlık olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, ama kışın kapıda beklediğini kaydetti. 24 Kasım Öğretmenler Gününü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "300 binin üstünde öğretmen atama bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ihtiyacı 140 bin. Büyük kentlerde matematik, Türkçe öğretmeni olmayan okullar var. 4+4+4 sistemini getirdiler. 5 yaşındaki çocuğu okula göndermek istemeyen anneler rapor almaya kalktı. Bu iktidar sizin çocuğunuz geri zekalıdır dedi. Anneler, sizin çocuğunuza böyle diyen birine oy verirseniz iki elim yakanızda olacaktır. Sizi kaygılandıran iktidara oy vermeyin, hesap sorun, sizin göreviniz bu." dedi.

"AHMET KAYA YAŞASAYDI CEZAEVİNDE OLURDU"

Çeşitli ekonomik veriler okuyan Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirdi. Sanatçı Ahmet Kaya'ya da değinen Kılıçdaroğlu, mezarını ziyaret ettiğini ifade etti. Başbakanın onu istismar ettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Ahmet Kaya'nın yaşaması halinde Gezi eylemlerine destek vereceğini ve şimdi hapiste olacağını söyledi.

Başbakanın Kaya'yı anlamadığını belirten Kılıçdaroğlu, yaşasaydı Ahmet Kaya'nın Ethem Sarısülük için, Ali İsmail Korkmaz için ağıtlar yazacağını kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Sen onu tanımıyorsun, türkülerini bile dinlememişsin. Çünkü sen içinden geldiği gibi konuşamıyorsun, cama yazıyorlar oradan okuyorsun. Camdan adam olmaz. Ahmet Kaya 12 Eylül zulmüne uğrayanlar için türküler yazdı, söyledi. Hepimiz dinledik. Sen onun ismini nasıl ağzına alabilirsin. Onu tanımıyorsun. O yürekli, devrimci, dirençlidir. Senin savunduğun özel yetkili mahkemeler onun yurt dışına çıkmasına neden oldu."

Hiçbir sanatçının sürgüne gönderilmesini istemediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Rahmetli Ruhi Su, kanser hastasıydı. Kenan Evren yurt dışına gitmesine izin vermedi. Bu unutulabilir mi?" diye sordu. Şivan Perver'in önemli bir sanatçı olduğunu ve Halepçe katliamını en iyi okuyan sanatçılardan biri olduğunu belirtti.

"SANATÇI ZALİMİN YANINDA YER ALMAZ, KARŞISINDADIR"

Perver'e seslenen Kılıçdaroğlu, "Diyarbakır'a gittin, sahneye de çıktın. Uludere'de 34 kişinin hesabı sorulmadan sen hangi yüzle Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler diziyorsun. Kanları dahi kurumadı." ifadelerini kullandı. "Sanatçı zalimin yanında yer alan kişi değildir; zalimin karşısındadır." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Ahmet Kaya gibi. Otur Ahmet Kaya'nın gösterdiği yürekliliği gösterdi. Uludere olayının takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Talimatı veren Erdoğan, o insanları öldüren Erdoğan, dosyayı kapatan, gizleyen Erdoğan. Şimdi kalkmış barıştan söz ediyor. Hangi barıştan söz ediyor. Şivan Perver de unutmasın, çıktığı sahnede sanatçılığını unuttu. AKP'nin seçim afişine malzeme oldu. Senin gibi bir sanatçı asla bu duruma düşmemeli."

"BARZANİ'NİN BAŞINDAKİ KONFETİLERİ AYIKLAMA GÖREVİNİ ÜSTLENDİ"

Başbakanın Barzani'yi 2007 yılında PKK'yı desteklemekle suçladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, muhattabının Irak merkezi yönetimi olduğunu ve Barzani için 'kabile reisi ile görüşmem' dediğini aktardı. Kabile reisi dediği adamın Diyarbakır'a geldiğini ve Başbakanın ise koşa koşa ayağına gittiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Hangi Erdoğan'a inanacağız? Bedeninde iki ruh taşıyor. Barzani mi değişti? Irak mı değişti? Değişen Erdoğan. Öyle bir değişime uğradı ki, Barzani'nin başındaki konfetileri ayıklama görevini üstlendi adeta. Kimsin sen, neden böyle bir hale getiriyorsun ülkeyi?" dedi.

"HOŞÇAKAL ÇÖZÜM DİYOR; KAFASININ ARKASINDA BU VAR"

Başbakanın cezaevlerinin boşaltılacağını söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Dolduran sen değil misin? Yatırım programlarına yeni cezaevleri aldın sen. Dil sürçmesi değil, kafasındaki bir düşünce. Hoşçakal gözüm diye bir sözü var Ahmet Kaya'nın, onu 'Hoşçakal Çözüm' diye okuyor. kafasının arkasında bu var. Erdoğan budur, herkes kimiliğinin ortaya çıkmasını görüyor. Hala Gezi'yi atamadı içinden. Hala suçluyor. Davutoğlu 'onur duyuyoruz' diyor. Biri suçluyor biri onur duyuyor. Ne yapıyorlar bunlar?" şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.