Kılıçdaroğlu: Meclis'e Gelecek Tezkerede 'Savaşa Hayır' Diyeceğiz

Kılıçdaroğlu: Meclis'e Gelecek Tezkerede 'Savaşa Hayır' Diyeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'e gelecek tezkerede savaşa 'hayır' diyeceklerini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'e gelecek tezkerede savaşa 'hayır' diyeceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu,"Savaşı isteyen kimse, adı kim olursa olsun, isterse Recep Tayyip Erdoğan olsun. Savaş mı istiyorsun? Önce çocuklarını gönder. El Kaide'nin saflarında savaşsın." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir'in ÖDP'den CHP'ye katılımı ve belediye tarafından yapımı tamamlanan çarşı ve mezbahanenin toplu açılışı için Hatay'ın Samandağ ilçesine geldi. Samandağ'a bağlı Deniz mevkiinde bulunan Hz. Hızır Türbesi'ni ziyaretinin ardından Samandağ merkezdeki Cumhuriyet Meydanı'nda partililere seslenen Kılıçdaroğlu, "Taksim'de Gezi eylemlerinde TOMA ile gitti gençlerin üzerine, gençler yılmadı. Sopa ile TOMA'larla plastik mermilerle gittiler gençlerin üzerine, gençler yılmadılar. Çünkü gençler daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi istiyorlardı. Biliyorsunuz Recep Tayyip Erdodoğan, istediği medya patronunu ,istediği gazeteciyi, istediği bürokratı hapse attırır. O konuşur avukatları, savcıları, hakimleri harekete geçerler, karar verirler. Buradan tüm savcılara sesleniyorum gençliğin yakasından elinizi çekiniz. O eller bir gün gelir, sizin yakanıza yapışır. Özgürlük istemek, demokrasiyi savunmak ne zamandan beri suç oldu. Eğer bu suç ise, bu suçu önce CHP’nin genel başkanı olarak ben işliyorum. Daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi, gücün yetiyorsa 'gel bakayım'" dedi.

Türkiye'nin barış ve kardeşliğin merkezi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Bu topraklar barışın, huzurun, kardeşliğin, hoşgörünün topraklarıdır. Bu topraklar, radikal unsurların gelip yerleşeceği, bu topraklar El Kaidelerin, Nusra Cephesi'nin toprakları değil. Bu topraklarda insanları alıp eğitmek, eline silah verip cebine para koyup, sınırın ötesine gönderip, git kardeşini öldür dediği topraklar değildir. Biz bu topraklarda, sevgi yeşersin istiyoruz. Bunun için yola çıktık. Asla ve asla savaşa izin vermeyeceğiz. Bütün Türkiye duysun. Meclise gelecek tezkerede savaşada 'hayır' diyeceğiz. Savaşı isteyen kimse, adı kim olursa olsun, isterse Recep Tayyip Erdoğan olsun. Savaş mı istiyorsun? Önce çocuklarını gönder. El Kaide'nin saflarında savaşsın. Bizim çocuklarımızdan ne istiyorsun sen. Bizim çocuklarımız sevgi, barış, huzur istiyor. Sen eğer savaş istiyorsan, çocuklarını gemiciklerinden çıkar gönder. Suriye'ye El Kaide saflarında savaşsınlar.” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 35 dakika halka seslenen Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir'e CHP rozetini taktı. Rozet töreninin ardından Samandağ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan mezbahane ve yeni çarşı hizmete açıldı.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.