Kılıçdaroğlu Konya'da konuştu

Kılıçdaroğlu Konya'da konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki yoksul sayısının 17 milyona ulaştığını belirterek, “Konyalılar sizden 13 değil, sadece 4 yıl istiyorum. Bu süre içerisinde yoksulluğu ortadan kaldıracağım” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Konya'ya gelerek vatandaşa seslendi. Şehir Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran Genel Seçimleri'nde Konya'dan destek istedi.

Esnafın, işçinin, yoksulun ve halkın hakkını koruyacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Ankara'daki beyler ne derlerse desinler beni yolumdan alıkoyamayacaklar. Ben yurttaşlarımın bekçisi ve hizmetkarı olacağım. Size hizmet edeceğim. Sizin haklarını savunacağım. Milyarlık arabalara çerez parası diyorlar. Ben halkımı ve milletimi düşünüyorum. Umudumuz, geleceğimiz olanlar gençler sizsiniz” dedi.

AYAZ BEBEĞİ UNUTMADIM

Konya'da camı kırık olduğu için soğuktan donarak ölen Ayaz bebeği unutmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Samsun'da açlıktan ölen Kübra bebeği unutmadım. Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Anadolu'nun herhangi bir yerinde bir aile yoksulluk çekiyorsa ben rahat uyuyamam. Bir çocuk askerliğini yapıp geldikten sonra işsiz ise ben rahat edemem. 17 milyon yoksulumuz var. Ben bu yoksulluğu bitirinceye kadar rahat uyumayacağım. Yıllardır bizi sömürdüler. İnançlarımız ile bizleri sömürdüler. Ne yaparsa yapsınlar artık şu gerçeği göreceğiz. En kutsal değerlerimizi sömürürken kendileri köşeyi döndüler. Önce halk kazanacak. Halk zengin olacak. Söz verdim. Namus sözü verdim. Seçim bildirgesini açıkladım. Ben onlar gibi 13 yıllık bir süre istemiyorum. Ben Konyalılardan sadece 4 yıllık bir sür istiyorum. Bu süre içerisinde yoksulluğu bitireceğim. Konya, Konyalı ve Mevlana ile gurur duyuyorum. Onun felsefesine inanarak yaşıyorum. Ben sizden birisiyim. Anadolu'da siz nasıl yaşıyorsanız ben de sizin gibi yaşıyorum” diye konuştu.

17 MİLYON İNSAN YOKSUL

Kendi çocuklarının gemisinin ve yatının olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bükün Konyalı kardeşlerim ili bilsin ben 7 çocuklu bir aileden geliyorum. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. 7 kardeşten üniversiteyi bitiren sadece benim. Biz doğru duracağız. Eğri zaten belasını bulur. Biz kul hakkı yemenin ne kadar büyük bir günah olduğunu biliyorum. Herkesin hakkını koruyacağım. Yoksulluğu benim kadar bilemez Ankara'daki beyler. Saray'da sıcak koltuklarında okuruyorlar. Millete gelince bir sürü laf ediyorlar ama kendilerine gelince doların yeşili. Sizden 4 yıl için yetki istiyorum. Yetki verin Türkiye'yi şaha kaldırayım. CHP proje üretemez diyorlardı. Açık ve net söylüyorum. Senin derdinin dermanı CHP'dir. Derdini ben çözeceğim. Benim zenginleşme gibi bir amacım yok. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Siyaset halka hizmettir ve halka hizmet da Hakk'a hizmettir. O nedenle siyaseti köşeyi dönme aracı olarak görmedim. Bir ülkede 17 milyon insan yoksul ve 3 milyon hanede oturuyor. Sen iktidarsın 13 yıldır. Neden yoksulluğu bitiremedin. Yol, köprü yaptıklarını söylüyorlar. Yol ve köprü yapmayan bir hükümet var mı? Sana adam gibi bir soru soruyorum. Ankara'daki beyler dinlesin. 17 milyon yoksul yarattınız. Hala o koltuklarda oturacak mısınız?” ifadelerini kullandı.

8 MİLYON EMEKLİ YOKSUL

6 milyon 250 bin işsiz var. Ama onlar işsizliğin ne olduğunu bilmezler. Eğer bir evde işsiz varsa o evde huzur olmaz. Anne ve baba bekler. Çocuğunun askerden geldiğinde iş bulmasını ister. Evlendirmek ister. Ancak devlet memuru olmak için yıllarca dershane gidilir. Sınava girersiniz ve beklersiniz. Onlar ise sınava girmeden doğrudan memur olurlar. Onların çocuklarının özelliği ne? Neden sınava girmezler? Bu harabe düzeni değiştireceğim. 4. yılın sonunda göreceksiniz. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Her yoksul ailede kadına hesap açmasını isteyeceğiz. Her ay 720 lira bankasına yatıracağız. Onun yoksulluğunu teşhir ettirmeyeceğim. Benim siyasi anlayışımda sağ elini verdiğini sol el görmez. Emeklilerin de sorunlarını biliyorum. 8 milyon emekli bin liranın altında maaş alıyor. Bin lira ile emekli nasıl geçinebilir. Bin liranın altında maaş alan emekli yok diyor. Acaba bu sesi senin vicdanın duyuyor mu? Size sözüm söz. Sizin yanınızda olacağım” ifadelerini kullandı.

MEHMEK AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum