Kılıçdaroğlu: İzmir'in Expo'yu Kazanmasını Çok İsterdim

Kılıçdaroğlu: İzmir'in Expo'yu Kazanmasını Çok İsterdim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün yapılan oylamada Dubai'nin kazandığı EXPO 2020 organizasyonunu İzmir'in kazanmasını çok istediğini belirterek, "Sonuçta bu bir yarış ve Dubai kazandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün yapılan oylamada Dubai'nin kazandığı EXPO 2020 organizasyonunu İzmir'in kazanmasını çok istediğini belirterek, "Sonuçta bu bir yarış ve Dubai kazandı. Sağlık olsun. Umudumuzu yitirmeyeceğiz, bir dahakini kazanırız. İzmir tüm dünyaya tanıtıldı. Sonuçta önemli olan İzmir'in tanıtımıydı. Ayrıca yarışta önemli mesafeler alındı. Katar da Dubai de önemli bir yer. Onlar kazandılar. Sonuçta önemli olan İzmir'in kazanmasıydı ama bunu başaramadı. Şimdilik böyle diyelim." dedi.

İş dünyası temsilcilerini dinlemek ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret için Balıkesir'e gelen Kılıçdaroğlu, Esnaf Odaları Birliği'ni de ziyaret etti. Şehir merkezinde bulunan Hasanbaba Çarşısı'nda esnaf ve diğer vatandaşlarla görüştü, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Balıkesir Şubesi'nde gaziler ve şehit aileleriyle buluştu. Programı kapsamında daha sonra Küçük Ssanayi Sitesi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, işçilerle yemek yedi. Kılıçdaroğlu daha sonra Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula'yı da makamında ziyaret etti. Borsanın ardından Balıkesir Sanayi Odası (BSO)'nın Organize Sanayi Bölgesi'ndeki binasına giden CHP Genel Başkanı'nı BSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur ve Meclis Başkanı Hakan Özdamar karşıladı. Uğur, Kılıçdaroğlu'nu iş dünyası ve STK'lere yaptığı ziyaret ve istişarelerinden dolayı kutladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de zincir ve çivi üreten fabrikaları da ziyaret etti. Hasan Ali Eğinlioğlu, sanayicilerin sıkıntılarını anlatırken ar-ge desteğinin azlığından yakındı. Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de Eğinlioğlu ve Beksan zincir fabrikalarını ziyaret ederek üretim sürecini yerinde gördü. Zincir fabrikasında işçilerle kısa süreli sohbet eden Kılıçdaroğlu, daha sonra fabrika sahibi Eğinlioğlu ile görüştü. Eğinlioğlu, iş dünyasının meselelerini anlatarak, "Özellikle ar-ge konusunda desteğe ihtiyacımız var. Hem yüksek vergi ödeyip hem de yüksek yatırımlarda bulunmak maalesef mümkün değil. Bu, KOBİ'ler için büyük sıkıntı. Biz teşviklerden de tam olarak yararlanamıyoruz." dedi. Kılıçdaroğlu ise önemli noktaların not alınması talimatını verdi. Ardından Beksan çivi fabrikasına geçerek, firma sahibi Hüseyin Bekki'den üretimle ilgili bilgi aldı. Yurtdışı satışları konusunda sorular soran Kılıçdaroğlu, üretim bölümünü de gezdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.