Kılıçdaroğlu: İstanbul Valisi Neye Güvenerek Silivri'ye Yasak Getiriyor

Kılıçdaroğlu: İstanbul Valisi Neye Güvenerek Silivri'ye Yasak Getiriyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas ve Erzincan Dernekleri Federasyonları tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas ve Erzincan Dernekleri Federasyonları tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftarda gündeme ilişkin açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, "İstanbul valisi neye güvenerek Silivri'ye yasak getiriyor. Vali yasakların sözcüsü müdür?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas ve Erzincan Dernekleri Federasyonları tarafından düzenlenen iftar yemeği sonrasında basının sorularını cevapladı. Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun 5 Ağustos’ta görülecek olan Ergenekon Davası'nın karar duruşmasına ilişkin, 'Mahkeme kararı gereği duruşma salonuna izleyici alınmayacak. Bu nedenle vatandaşlarımızın mahkeme bölgesine gelmesine gerek kalmamıştır. Bölgedeki toplanmalar kanunsuz olarak değerlendirilecek.' şeklindeki açıklamasını değerlendirdi.

Türkiye'nin, yasaklarla yönetilemeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de adliyeleri izlemek serbesttir. Adliyeleri izlemek aslında yasal bir zorunluluktur. Türkiye'de istediğiniz herhangi bir duruşmayı izleyebilirsiniz. Silivri'de yapılan yargılamalar adil yargılamalar değildir. Toplumun tepkileri var. İnsanlar o tepkilerini bir şekilde dile getirmek istiyor. Demokrasilerde bu insanların en doğal hakkıdır. İstanbul valisi neye güvenerek böyle bir yasak getiriyor. İstanbul valisinin başka bir işi yok mu? Vali yasakların sözcüsü müdür? Bu yasakları bıraksınlar. Orda adaletin olmadığını ben de biliyorum bütün dünya da biliyor. Dünyadaki bilim adamlarına, sanatçılara, politikacılara bakın. Herkes oradaki yargılamalardan rahatsız. Bizim insanımız da rahatsız. Ama yasak dediler. Yürümek, toplanmak, konuşmak, yazı yazmak yasak. Böyle bir ülke olabilir mi? Yasaklarla ülke mi yönetilir?" şeklinde konuştu.

Açıklamasında, çağdaş ülkelerin yasaklarla yönetilmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "İstihbarat aldık diyorlar. Çağdaş bir ülke, yönetim istihbaratla yönetilmez. Demokrasiyi mi savunacaksınız polis devletini mi? Bu tür yasaklamalar polis devletinde olur. Yazıktır, günahtır." ifadelerini kullandı.

Gezi Parkı olaylarını da hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Gezi Parkı olaylarında 5 kişi hayatını kaybetti. Ondan fazla kişi gözünü kaybetti. Yoğun bakımda yatanlar var. Gözaltılar hala devam ediyor. Bunları hangi gerekçe ile yapıyoruz. O gencecik çocuklar özgürlük için hayatlarını ödedi. Bütün dünya ayakta, bizim ülkemizin gençleri, bizim ülkemizin demokrasi özlemini bütün dünyaya duyurdular ama iktidara duyuramadılar, iktidar duymazlıktan geldi."

"ARKADAŞLARIM SİLİVRİ'YE GİDECEK"

Basının, Silivri'de 5 Ağustos’ta görülecek Ergenekon Davası'nın karar duruşmasına gidecek misiniz? sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi: "Arkadaşlarım oraya gidecekler, yasakla baskıyla bir şey olmaz. Yasak şiddeti doğurur. İktidarın bundan ders alması gerekir. Eğer bunu yapmazsanız ülkeye yazık olur insanımıza yazık olur. Bakın Türkiye’nin imajını tüm dünyada yerle bir ettiler. Polis devletine doğru hızla ilerliyoruz. Sayın Başbakan, Ramazan sofralarında bile baskıyı ve şiddeti anlatıyor, olacak şey değil. Benim aklım almıyor, bunu inancım da almıyor, mantığım da almıyor. Birlikten beraberlikten söz etmek varken hala şiddetten hala yasaklardan söz ediyoruz. İnsanların farklı düşünceleri olabilir bizim görevimiz o farklı düşüncelere saygı duymaktır."








CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.