Kılıçdaroğlu: Dersim Konusunda Bölgede Referandum Yapılsın, Halk İsterse Olsun

Kılıçdaroğlu: Dersim Konusunda Bölgede Referandum Yapılsın, Halk İsterse Olsun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli'nin adının Dersim olarak değiştirilmesi konusunda bir sorunları bulunmadığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli'nin adının Dersim olarak değiştirilmesi konusunda bir sorunları bulunmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bölgede referandum yapılsın. Bölge halkı isterse olsun." dedi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği'ne konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni vergi politikası getireceklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Meslek liselerini özendireceğiz, ara eleman kazandıracağız. Bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı meslek lisesi yapılacak; yönetimi organize saniye bölgelerinin yönetimine terk edilecek." şeklinde konuştu.

"Bir ana muhalefet partisi olarak sorunları ortaya koymadan, sorunları görmezden gelerek ben ne yapmalıyım?" diye soran Kılıçdaroğlu, sorunların ekonomi sayfalarında yer almamasından şikayetçi oldu. Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili bir soruya Kılıçdaroğlu, mazotta çiftçi için ÖTV ve KDV'yi kaldıracaklarını söyledi. Bunu hesapladıklarını ve karşılanabilir bir rakam olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, akaryakıt fiyatı konusunda iktidara geldikleri zaman birden bire ertesi günü vergileri kaldıracağız diye bir şey olmayacağını vurguladı. Sorumluluklarını bildiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, alınacak ekonomik kararların zamana yayılması gerektiğini ifade etti.

    Büyük gruplara yönelik vergi denetimiyle ilgili soruya Kılıçdaroğlu, "Olağanüstü bir durumdur, olağan bir durum değildir. Büyük gruplara yapılan bu operasyon bir gözdağı operasyonudur. Ülkenin sürekli bir dikta yönetimine kaydığını artık herkesin kabul edilmesi gerekiyor." dedi. Konuya ilişkin bir görüşme olmadığını kaydetti.

    "SINIR KAPILARI OTOPARK ALANINA DÖNMÜŞ"

    Gizli ödenek konusundaki bir soruya ise Kılıçdaroğlu, Suriye'den gelecekler 10 bin diye hesaplanır bu 500 bine çıkarsa ödeneğin de artacağını ifade etti. Yabancı terör unsurlarını eğitiyorsanız bunun maliyetinin olacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, 900 kilometrelik sınırın kağıt üzerinde olduğunu Suriye sınırında istenilen yerden geçilebildiğini kaydetti. Sınır kapılarının otopark alanına döndüğünü vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Örtülü ödenek nerede, nasıl kullanıldığı bilinmiyor. Başbakanın namusuna teslim edilmiş bir ödenektir." şeklinde konuştu.

    Beşiktaş-Galatarasay derbisinde yaşanan olaylara yönelik bir soruya Kılıçdaroğlu, futbol klübü yönetimde yer alan bir arkadaşıyla görüşmediğini kaydetti. Belediye başkan adayları konusunda yeri zamanı geldiğinde açıkladıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, 5 kişilik bir komisyon bulunduğunu ve bunların çalıştığını söyledi. Ankara Büyükşehir adayı için de Kılıçdaroğlu, mevcut başkanın aday olup olmadığını beklemeyeceklerini, bağımsız hareket ettiklerini belirtti. "Netleştirdiğimiz zaman kamuoyuna açıklayacağız." dedi.

    Yerel seçim bildirgesi üzerinde çalışıldığını ve yakında açıklanacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, kısa süre içinde İzmir adayının da yakında açıklanacağını söyledi.

    "BAŞÖRTÜLÜ BİZİM PARTİMİZE BAŞVURURSA OLUR, NİYE OLMASIN"

    Başörtülü insanların partinin üst düzey yönetiminde ne zaman görüleceğinin veya milletvekili adayı gösterilip gösterilmeyeceğinin sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Bizim partimize başvurursa olur, niye olmasın. Niye başvuru yaptın demeyiz. MHP'den başvurdu Parlamentoya geldi, bizim bir sorunumuz yoktur. İnsan istediği kıyafetle geziyor, zaten kimsenin sorunu yok. Devlet tüzel kişilik, kuralları var, herkes ona uyacak. Başörtülü kadın da siyasete girsin. Ama bunu günlük temel sorunmuş gibi toplumun önüne konmasını yanlış buluyoruz. AKP bundan besleniyor. Biz bunu doğru bulmuyoruz." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, azınlıkların başvurması halinde bunun da değerlendirileceğini belirtti.

    Çözüm süreciyle ilgili bir soruya ise Kılıçdaroğlu, "Bilgimiz yok. Bize bilgi verilmiyor. Nereye gider, onu da bilmiyoruz. Dramatik olan çözüm süreciyle ilgili bilgiler konusunda Kandil'in Türkiye'yi bilgilendirmesi. Dramatik olan bu. Nelerin taahhüt ettiğini, karşı tarafın neleri beklediğini bilmiyoruz. Bu dramatik bir tablo." dedi.

    Tunceli'nin adının Dersim olarak değiştirilmesi konusunda ise Kılıçdaroğlu, Osmanlı dönemindeki Dersim'in coğrafyası ile bugünkü coğrafyasının farklı olduğunu hatırlattı. "Ama bizce olabilir bizim için bir sorun yok." diyen Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarımız şimdi değil daha önce böyle bir teklif vermişlerdi. Bölgede referandum yapılsın. Bölge halkı isterse olsun." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.