Kılıçdaroğlu: 'Chp Terör Örgütleriyle İçiçe' Algısını Oluşturmak İstiyorlar

Kılıçdaroğlu: 'Chp Terör Örgütleriyle İçiçe' Algısını Oluşturmak İstiyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin terörden medet umar hale geldiğini savunarak, "Bir siyasi parti terörden medet umar hale gelemez.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin terörden medet umar hale geldiğini savunarak, "Bir siyasi parti terörden medet umar hale gelemez." dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ile Polisevine saldırıyı yapanların daha önce neden yakalanmadıklarını soran Kılıçdaroğlu, "CHP bu terör örgütleriyle içiçe' algısını oluşturmak istiyorlar." ifadelerini kullandı.

Ekonomi Muhabirleri Derneği'ne konuk olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşanan olayları değerlendirdi. Güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığının herkes tarafından kabul edildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, maç öncesi Twitter başta olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinde atılan mesajları hatırlattı. Kılıçdaroğlu, amacın Çarşı grubunu sindirmek olduğunu söyledi.

Hükümetin terörden medet umar hale geldiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, DHKP-C'nin Emniyet Genel Müdürlüğü ek binası ile polisevine yaptığı saldırıyı hatırlattı. Polis merkezine yapılan saldırı sonrası İçişleri Bakanı'nın "Onlar bizim takibimizdeydi" şeklinde açıklama yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, neden daha önce yakalamadıklarını sordu.

Bu saldırıyı medyanın geniş geniş verdiğini anlatan Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin de bunu arzu ettiğini kaydetti. Başbakan'ın Malatya'da konuşma yaptığını ve CHP'yi bu saldırıyla aynı kefeye koyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Konuşma metinleri uzmanlar tarafından yazılıyor. Peki bu saldırının olacağını nereden biliyordu? Başbakan'ın şu soruyu İçişleri Bakanı'na sorması lazım: Bunlar senin takibinde miydi?; ' Evet.' Niye yakalamadın? Seni görevden alıyorum."

"Diyebilir mi; diyemez. Görevden alamaz." diyen Kılıçdaroğlu, kimsenin büyük bir bir tezgahın içinde olduğumuzu unutmaması gerektiğini ve derbinin de bu tezgahdan biri olduğunu söyledi. "Bir siyasi parti terörden medet umar hale gelemez." diyen Kılıçdaroğlu, Hitler döneminde yaşanılanların küçük bir versiyonunun yaşandığını ifade etti. 2 bin polisin saldırganları gidip bulduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Niye saldırıdan önce bulamadın? Sen iktidar değil misin? Toplum iktidar tarafından farklı şekilde yönlendiriliyor ve kurgulanıyor. 'CHP bu terör örgütleriyle içiçe' algısını oluşturmak istiyorlar. Terörle içiçe olan sensin. El Kadie'yi, Apaydın Kampı'nda eğiten sensin." şeklinde konuştu.

Irak ve Suriye'deki olaylardan AK Parti iktidarının sorumlu olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın elinin kanlı olduğunu ve orada dökülen her kandan sorumlu olduğunu ifade etti. Keşiş Piyer'in Haçlı Seferlerinde üstlendiği rolü Recep Tayyip Erdoğan'ın üstlendiğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Keşiş Piyer'i Recep Tayyip Erdoğan'dır. Keşiş Piyer'lerden Avrupa kurtuldu. Keşiş Piyer'lerden Türkiye'nin 21. yüzyılda kurtulması lazım." dedi.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.