Kılıçdaroğlu: Ağlayan Adam Çaresiz Adamdır

Kılıçdaroğlu: Ağlayan Adam Çaresiz Adamdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’de Esat rejiminin kimyasal silah kullanmasını insanlık sucu olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’de Esat rejiminin kimyasal silah kullanmasını insanlık sucu olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon programında ağlaması ile ilgili olarak ise "Ağlayan adam çaresiz adamdır." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Büyük Taarruz’un yıl dönümü dolayıyla sabah saatlerinde Afyonkarahisar’a geldi. Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Bayat ilçesi oldu. Burada yaptığı konuşmada Suriye’de Esat yönetiminin kimyasal silah kullanmasına değinen Kılıçdaroğlu, "Suriye’de kimyasal silah kullanıldı. Binin üstünde genç yaşlı çocuk demeden hayatını kaybetti. Kimyasal silah kullanmak insanlık suçudur. Asla affedilmemesi gereken bir suçtur. Faillerinin bulunup adalete teslim edilmesi her insanın ortak görevidir ve amacı olmak zorundadır." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın bir televizyon programınd ağlamasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Televizyon ekranlarına çıkıp ağlamam. Ağlayan adam çaresiz adamdır. Çare üretmeyen adamdır. Biçaredir zavallıdır o. Ancak zavallılığını gözyaşları ile dindirmeye çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti onurlu bir devlettir. Gururlu adam, ülkesinin sorunlarını çözen adam bizim saygı duyduğumuz adamdır. Ama çözümsüzlük noktasına gelip, dünyada yalnızlaşan bir konuma düşüp herkesten fırça yiyip, sonra televizyonların ekranlarına çıkıp ağlamak Türkiye Cumhuriyeti başbakanlarına yakışmaz. Doğru değil. Bunu içime sindiremiyorum." şeklinde konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.