Kılıç: Yarın Birbirimizin Yüzüne Bakacağız Bize Birbirimizden Yakın Kimse Yok

Kılıç: Yarın Birbirimizin Yüzüne Bakacağız Bize Birbirimizden Yakın Kimse Yok

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dershane meselesine karşıt olmayan, taraf da olmayan bazı kesimlerin dershane meselesinden hareketle Türkiye’deki fikirdaş çevreler arasına nifak tohumları ekmek üzere çok ciddi seferberlik içinde olduklarını dile getir.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, dershane meselesine karşıt olmayan, taraf da olmayan bazı kesimlerin dershane meselesinden hareketle Türkiye’deki fikirdaş çevreler arasına nifak tohumları ekmek üzere çok ciddi seferberlik içinde olduklarını dile getirdi.
Kılıç, “Sahte isimlerle açılmış hesaplar var bu hesaplar üzerinden karşı tarafa yumruk sallamalar var samimiler mi değiller mi? Kalıcı husumetlere yol açmamak lazım, bu husumetlerin toplumda bırakacağı olumsuz etkiler çok daha uzun vadeli olacaktır. Yarın da birbirimizin yüzüne bakacağız. Bize birbirimizden yakın kimse yok. Bu noktanın ihmal edilmemesi lazım. Dün referandumlarda beraber olduğumuz gibi demokrasi ve özgürlük mücadelesinde de yine hepimiz bir arada olacağız." dedi.


“KIRMADAN İNCİTMEDEN ÇÖZÜME KAVUŞTURMAK LAZIM”

Bakan Suat Kılıç, TGRT Haber kanalında katıldığı bir programda, dershanelerin Türkiye’nin gündemine yeni giren bir konu değil, senelerdir her kesimde tartışılan ve üzerinde tam manasıyla mutabakat sağlanamayan bir konu olduğunu belirterek, “Sayın Başbakanımızın, 18 Haziran 2008 tarihinde de dershaneler konusunun eğitim sistemiyle örtüşmeyen yanları üzerinde değerlendirmeleri var. Bu konu tartışılırken üslubun da korunması gerekir. Eğer üslup korunursa mesele enine boyuna doğru bir biçimde toplum tarafından algılanacaktır. Milli Eğitim Bakanı ve çalışma grupları dershaneleri, dershanecileri, öğretmenleri, öğrencileri dinlediler. Bir kısım fikir alışverişlerine devam edilecek. Anlaşılan o ki hükümetin dershaneler konusundaki kararlı tutumu açık ve bariz, bu konuda bir dönüşüm programı uygulanacak. Bu dönüşüm programının ne getireceğini kestirmek şu aşamada mümkün değil. Kırmadan incitmeden meseleyi çözüme kavuşturmak lazım.” dedi.

“BİZE BİRBİRİMİZDEN YAKIN KİMSE YOK”

Kılıç, dershane meselesine karşıt olmayan, taraf da olmayan bazı kesimlerin dershane meselesinden hareketle Türkiye’deki fikirdaş çevreler arasına nifak tohumları ekmek üzere çok ciddi seferberlik içinde olduklarını dile getirdi.
Kılıç, “Sahte isimlerle açılmış hesaplar var bu hesaplar üzerinden karşı tarafa yumruk sallamalar var samimiler mi değiller mi? Kalıcı husumetlere yol açmamak lazım, bu husumetlerin toplumda bırakacağı olumsuz etkiler çok daha uzun vadeli olacaktır. Yarın da birbirimizin yüzüne bakacağız. Bize birbirimizden yakın kimse yok. Bu noktanın ihmal edilmemesi lazım. Dün referandumlarda beraber olduğumuz gibi demokrasi ve özgürlük mücadelesinde de yine hepimiz bir arada olacağız. “ diye konuştu.

“DOSTLARI ÜZMEMEK, DÜŞMANLARI SEVİNDİRMEMEK LAZIM”

Bakan Kılıç, dershanelerle ilgili düşüncesini “Fethullah Gülen Hocaefendi ve Hizmet hareketi Türkiye için, Türk insanı için samimi ve değerli katkıları olan bir insan, bir grup. Bir araya gelindiğinde konuşulacak 100 meselenin 99’unda irtibat sağlanacaktır, çözüme kavuşacaktır. Sağduyu ve aklıselimle hareket edilirse zannediyorum tartışmanın tansiyonu biraz daha düşecektir. İtiraz edip karşı çıkan olacaktır; ama bütün bunları yaparken demokrasinin sınırları içerisinde kalarak birbirimizi incitmememiz gerekiyor. Çünkü yarın yüz yüze bakacağız. Dostları üzmemek, düşmanları sevindirmemek gerek. Dostluklara Türkiye’nin gelecekte çok ama çok ihtiyacı olacak.” ifadeleriyle tamamladı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.