Kılca’dan sanat akademisine ziyaret

Kılca’dan sanat akademisine ziyaret

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; 7-14 yaş aralığındaki Karataylı çocukların ve gençlerin eğitim aldığı Karatay Kültür ve Sanat Akademisi’ni ziyaret etti.

Başkan Hasan Kılca; Karatay Belediyesi tarafından çocukların ve gençlerin kültür ve sanat hayatına katkı sunmak ve yeteneklerini geliştirmek için oluşturulan Akademide, eğitim sınıflarını ziyaret ederek derslere katıldı. Verilen eğitimler hakkında eğitmenlerden bilgi alan Kılca kursiyerlerle de sohbet etti.

GENÇLER AKADEMİDE YETENEKLERİNİ GELİŞTİRİYOR

Akademinin içerisinde; Ahşap Atölyesi, Çini ve Seramik Atölyesi, Müzik Atölyesi, Resim Atölyesi, Drama Atölyesi, Akıl ve Zeka Atölyesi, Yabancı Dil Atölyeleri, Bilişim Atölyesi ve Çocuk Okuma Salonu, Diksiyon ve Seslendirme Atölyesi bulunuyor. Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler sayesinde öğrenciler, sanata ve kültüre olan ilgileri ile yeteneklerini daha da geliştiriyor.

KARATAY’DA KÜLTÜR VE SANAT GELİŞİYOR

Karatay Belediyesi’nin özellikle son yıllarda kültürel ve sanatsal çalışmalarıyla dikkatleri üstüne çektiğini vurgulayan Hasan Kılca; Akademinin genç yeteneklere büyük katkı sağladığına dikkat çekti.

Hasan Kılca; “Karatay Kültür ve Sanat Akademisi’ni ziyaret ederek çocuklarımızla bir araya geldik. Sanat Akademimizde 750 öğrencimiz eğitim görüyor. Akademide ahşap, resim, sanat, müzik, drama ve daha birçok atölye bulunuyor. Hedefimiz; çocuklarımızın, gençlerimizin daha iyi eğitim alması ve yaz aylarında özellikle boş vakitlerini daha iyi değerlendirmesi. Gençlerimiz burada eğlenirken öğrenmenin, öğrenirken sosyalleşmenin keyfini yaşıyor. Ayrıca ailelerimizi de tebrik ediyorum onlar da çocuklarının sosyal ve kültürel anlamda gelişmesini destekliyorlar. Burada eğitim alan çocuklarımızın geleceğin sanatçıları, hocaları ve ülkemizin gururu insanlar olacağına yürekten inanıyorum. Tüm amacımız, geleceğimiz olan çocuklarımızı yarınlara daha iyi hazırlayabilmek. Bu noktada biz de yerel yönetimler olarak tüm imkanlarımızla evlatlarımıza destek vermeye devam edeceğiz. 23 Ağustos’a kadar sürecek kurslarımıza katılan tüm kursiyerlerimizin kaliteli ve keyifli zaman geçirmelerini temenni ederek, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.