‘Kıbrıs’ta yaptığımızı  Filistin’de de yapalım’

‘Kıbrıs’ta yaptığımızı Filistin’de de yapalım’

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Sekreteri Enes Alper, Türkiye’nin şahsiyetli bir dış politikaya ihtiyaç duyduğunu söyledi

Kıbrıs Barış Harekatı’nın ruhunu kuşanarak bütün dünyayı karşıya alma uğruna Filistin için gerekenin yapılması gerektiğine dikkat çeken Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Sekreteri Enes Alper, Türkiye’nin şahsiyetli bir dış politikaya ihtiyaç duyduğunu söyledi Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanlığı, Kıbrıs Barış Harekatı ve Saadet Partisi Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Mevlana Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Sekreteri Enes Alper yaptı. Alper, “İdrak ettiğimiz 20 Temmuz; ülkemizin son yüzyıllık tarihi açısından oldukça önemli ve anlamlı bir tarihtir” dedi

SON 300 YILDA BATILILARA KARŞI KAZANILMIŞ TEK ZAFER

“Ülkemizin ve milletimizin milli benlik ruhunu yansıtan bugün; küresel Emperyalizmin dayatmalarına, ambargolara, katliamlara, sömürüye, işgale karşı bir direnişin; şanlı Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümüdür” diyen Alper, “Kıbrıs Türk’üne yönelik insanlık dışı katliamlara son veren ve Ada'ya barış, güven ve huzuru getiren Kıbrıs Barış Harekâtı aynı zamanda milletimizin son 300 yılda (Millî Mücadele hâricinde) batılılara karşı kazandığı tek zafer olarak tarihe geçmiştir” şeklinde konuştu. Alper, bu harekât ile ülkenin adanın güneyinde bulunan Rum Kesiminin düşmanlık faaliyetleri ve Türk Varlığına son verme çabalarına karşı askeri müdahalede bulunduğunu aziz milletin şahsiyetli duruşunu ortaya koyduğunu dile getirdi.

MİLLİ GÖRÜŞ ŞAHSİYETLİ BİR DURUŞ SERGİLEDİ

Ülkenin iç ve dış politika meselelerinde şahsiyetli ve ilkeli bir duruş sergilemesinin, Saadet Partisi’nin de en temel prensiplerinden biri olduğunu ifade eden Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Sekreteri Enes Alper, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu prensipler çerçevesinde, geçmişte hükümet ortağı olarak Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın kararlılığı ve çabasıyla başlatılan Kıbrıs Barış Harekâtında, Milli Görüş hareketi olarak ortaya koyduğumuz kararlı duruşun, günümüz dış politikamızda da aynı kararlılıkla devam ettirilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Hükümet ortağı olarak Milli Selamet Partimizin yani Millî Görüşün şahsiyetli dış politika prensibi, Kıbrıs’ta Türk halkının varlık ve egemenlik haklarını korumak adına aldığı kararlar ve izlediği politikalarla aslında milletimizinbağımsızlık ruhunu yansıtmıştır. O dönemki Hükümetin, Batı’nın ambargo tehditlerine rağmen Kıbrıs Türklerinin yanında durma ve haklarını savunma kararlılığı, şahsiyetli bir dış politika anlayışı ile ortaya konmuştur.”

DIŞ POLİTİKA U DÖNÜŞLERİNİ KALDIRMAZ

Bugün de Türkiye'nin dış politikasında, adil ve kalıcı bir akla ihtiyaç olduğunu vurgulayan Alper, Kıbrıs meselesinin halen tam anlamıyla çözülemediğini ,meselenin Birleşmiş Milletler (BM) gibi yanlı kuruluşların ve devletlerin garantörlüğüne bırakıldığını işaret etti. Alper, ayrıca şunları kaydetti: “Siyonizm’in büyük emellerinin olduğu Kıbrıs’ta Türkiye üstüne düşeni yapmalıdır. Batılı ülkelerin bu coğrafyaya hiçbir zaman kalıcı barış ve huzur getirmediğini ise bize Dünya tarihi göstermektedir. Saadet Partisi olarak aynı zamanda bugün kuruluşumuzun 23. Yıl dönümünü idrak ediyoruz. Şüphesiz partimizin kurucuları bu anlamlı günü seçerek aslında Saadet Partimizin Kıbrıs meselesine ve şahsiyetli bir dış politikaya ne kadar önem verdiğini ortaya koymuştur. Kutuplaştırıcı değil; kucaklayıcı, ayrıştırıcı değil; birleştirici, kuvveti değil; hakkı ve adaleti üstün tutan bir anlayışla halen siyasi mücadeleye devam eden partimiz dış politikada da şahsiyetli bir dış politika anlayışını benimsemiştir. Bugün bulunduğumuz coğrafyanın muhtelif bölgelerinde; Suriye’de, Batıya açılan kapımız olarak Yunanistan sınırında, Mavi Vatan Kıbrıs’ta, ülkemizde bulunan Yabancı Üslerde ve hatta Filistin gibi yakın coğrafyalarda şahsiyetli bir dış politikaya ihtiyacımızın olduğu görülmektedir. Şahsiyetli bir dış politika bugün toplumsal birçok probleme sebep olan Suriye ve Sığınmacı sorunu dahil tüm meselelerde U dönüşlerini barındırmayan bir duruşu beraberinde getirmektedir. Bizler yarım asırlık bir siyasi hareket ve bugün 23 yıllık bir siyasi parti olarak diğer tüm meselelerde olduğu gibi Türkiye'nin dış politikasında da şahsiyetli bir duruş sergilemesi gerekliliğine inanıyor, bu prensiple geçmişte yaptığımız gibi ülkemizin tüm problemlerine çözüm getirebileceğimizi söylüyoruz. Ülkemizin egemenlik haklarını ve ulusal çıkarlarını korumak adına, yabancı üslerin ülkemizde bulunmaması dahil tüm konularda daha fazla kararlılık gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kuruluşumuzun 23. Yıl dönümünde Saadet Partisi olarak, Türkiye'nin dış politikasında şahsiyetli ve ilkeli bir duruşun sadece ülkemizde değil bölgemiz ve diğer tüm mazlum coğrafyalarda huzur ve sükûnet getireceğini vurguluyoruz.”

FİLİSTİN İÇİN ELDEN NE GELİYORSA YAPILMALI

Bugün hem iç hem dış politikada Kıbrıs Barış Harekatının iradesi gibi bir iradeye ihtiyaç duyulduğunun da altını çizen Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Sekreteri Enes Alper, konuşmasını şu cümlelerle noktaladı: “Erbakan hocamız bütün ambargo tehditlerine rağmen Başbakan vekili olarak Kıbrıs Barış Harekâtının başlatılma emrini nasıl verdiyse Gazze için gerekli somut adımlar hemen atılmalıdır. Gazze konusunda, Kıbrıs Barış Harekatı’nın ruhunu kuşanarak bütün dünyayı karşımıza alma uğruna Filistin için gereken yapılmalıdır. Bu düşüncelerle açıklamamızı sona erdirirken harekata katılan Kıbrıs Şehitlerimiz başta olmak üzere bu vatan uğruna hayatını kaybetmiş aziz Mehmetçiklerimizi rahmetle anıyoruz. Filistin’de hayatını kaybeden mazlum kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum