Kestanenin fiyatı cep yakıyor

Kestanenin fiyatı cep yakıyor

Sonbaharın gelmesiyle birlikte kestane tezgahlardaki yerini aldı. Türkiye’nin en kaliteli kestanesi Aydın ilinden geliyor.

Kestanenin fiyatı ise cep yakıyor. Muhacir Pazarı’nda görücüye çıkan kestanenin kilosu ise 7-12 lira arasında değişiyor. Kestane fiyatını pahalı bulan vatandaş, deyim yerindeyse kestaneyi tadımlık alıyor. Muhacir Pazarı esnaflarından Metin Gürses, kestanenin kuzu, aşı ve şekerci olarak 3 cinse ayrıldığını belirterek en ucuzunun kuzu, en pahalısının da şekerci olduğunu söyledi.Havaların soğumasıyla birlikte kestane satışlarında hareketlilik yaşanacağını ifade eden Gürses, “Kestane halk arasında kış meyvesi olarak da bilinmektedir. Havalar soğuyunca uzun kış gecelerinde kestane çok tüketilmektedir. Vatandaş haşlama ve kestane kebabı yapıyor. Her kestane haşlanmaz. Müşterilerimize kestane alırken tavsiye veriyoruz” dedi.

HER DERDE DEVA

Kestanenin çok faydalı bir besin olduğuna da dikkat çeken Gürses, “Vücuda kuvvet ve enerji verir. Cinsel gücü arttırır. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Hastaların iyileşmelerini hızlandırır. Kandaki kolesterol oranını düşürdüğü gibi kan dolaşımını düzenler ve hızlandırır. Varis ve basur şikayetlerini azaltır. Karaciğere ve mideye de faydalıdır. İshali de keser” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.