Kestane üretiminde rekolte beklentisi yüksek

Kestane üretiminde rekolte beklentisi yüksek

Türkiye son zamanlarda birçok alanda ihracat kalemini artırdı. Gıda ve enerji sektöründe birçok ülkeye ürün gönderen Türkiye son zamanlarda farklı alanlarda da ihracat zağını geliştirmeyi hedefliyor.

Türkiye’de pek çok ilde yetiştirilen Kestane bu yıl üreticisinin yüzünü güldürdü. Kış mevsiminde yağışların iyi olması kestanede rekolte beklentisi artırdı. Geçen yıla oranla rekor seviyede kestane hasadı beklenirken bir çok ülkeye de kestane ihracatı bekleniyor.

Türkiye'nin önemli kestane üretim bölgelerinden Manisa'nın Demirci ilçesinde özellikle şekerlemecilerin tercih ettiği kestanelerde hasat başladı.

chestnuts-2804023-1280.jpg

Erkekler sırıklarla çırptıkları kestaneleri yere düşürürken, kadınlarda eldivenlerle kestane kozalaklarını selelere topluyor. Çuvallara konulan kestaneler kozalakları ile kuyuya gömülüyor. Yaklaşık 2 ay kuyuda bekletilen kestane satışa hazır hale geliyor.
750 TON KESTANE REKOLTESİ BEKLENİYOR
Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, ilçede sarı aşlama, ışıklar ve kara kestane türlerinde üretim yapıldığını belirterek, "Ekim ayı sonu itibariyle kestane hasadına başlandı. Bu yıl özellikle bahar aylarında yağış olması kestanede rekoltesini arttırdı. Demirci'de bu yıl 750 ton civarı kestane rekoltesi bekliyoruz. Damarlı bir yapıya sahip olan kestanemiz şekerleme yapan firmalar tarafından da özellikle tercih ediliyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.