Kesintide üçüncüyüz

Kesintide üçüncüyüz

Elektrik Kesinti Endeksi (EKE) yüzde 7,34 arttı. En yüksek kesinti gerçekleşen üçüncü il Konya oldu. Meram Elektrik Dağıtım Şirketi (MEDAŞ) ise performansı en kötü olan ikinci şirket

Elektrik Kesinti Endeksi (EKE)'ye ilişkin verileri açıklayan Tüketici Birliği Federasyonu Elektrik Kesinti Endeksi (EKE) Çalışma Grubu Başkanı Jale Yanılmaz, “Haziran, ilk yarı yılın en karanlık ayı oldu” dedi.

KESİNTİDE REKOR KIRILDI

Tüketici Birliği Federasyonu Elektrik Kesinti Endeksi (EKE) Çalışma Grubu Başkanı Jale Yanılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Elektrik enerjisi hizmetine ilişkin hizmet kalitesinin tespitine yönelik olarak Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) tarafından 2015/Mart ayından bu yana, ‘Elektrik Kesinti Endeksi (EKE)’ oluşturulmakta ve kamuoyuna açıklanmaktadır. Haziran döneminde gerçekleşen 60.217,5 saatlik kesinti, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 6,81’lik artışa işaret etmektedir. Elektrik Kesinti Endeksi, bir önceki aya göre yüzde 7,34 artarak 120,40 olmuştur.

KESİNTİDE KONYA ÜÇÜNCÜ

Haziran döneminde il bazında en yüksek ve en düşük kesinti süresi de belirlendi. En yüksek kesinti gerçekleşen üç il; İzmir (6.169 saat), Ankara (4.330,5 saat), Konya (4.017 saat); en az kesinti gerçekleşen iller; Ardahan, Artvin, Diyarbakır, Gümüşhane, Hakkâri, Şırnak, Uşak" diye konuştu.

MEDAŞ'IN PERFORMANSI KÖTÜ

Firmaların genel kesinti performansları hakkında da bilgi veren Yanılmaz, "Elektrik dağıtım firmalarının abone, kapsadıkları yüzölçümü, yatırım tutarları ve kayıp kaçak oranlarının, kesinti oranları ile karşılaştırılması sonucunda kesinti performans puanları oluşuyor. Performansı en kötü olan dağıtım şirketi UEDAŞ. MEDAŞ ise performansı en kötü olan ikinci şirket" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum