Kerküklü Öğrenciler Kırşehir’de

Kerküklü Öğrenciler Kırşehir’de

Irak'ın Kerkük kentinden kamp yapmak için Kırşehir'e gelen 44 öğrenci, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.    Kırşehir’in Kaman ilçesinde Hirfanlı Gençlik ve İzcilik Eğitim Merkezi'nde kamp yapan öğrencileri...

Irak'ın Kerkük kentinden kamp yapmak için Kırşehir'e gelen 44 öğrenci, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

    Kırşehir’in Kaman ilçesinde Hirfanlı Gençlik ve İzcilik Eğitim Merkezi'nde kamp yapan öğrencileri makamında kabul eden Vali Özdemir Çakacak, Kerküklü öğrencilerin kendisini ziyaret etmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.

    Vali Çakacak, "Kerküklü çocuklarımız kamp sayesinde Türkiye'nin her bölgesinden birçok arkadaş edindiler. Bu yüzden biz bu doğa kampını aynı zamanda kardeşlik kampı olarak da adlandırıyoruz. Burada Kars'dan Edirne'ye, Van'dan Muğla'ya kadar ülkemizin her bölgesinden gelen çocuklarımız yeni dostluklar kurma imkanı buluyor." dedi.

    Gençlerin kurdukları dostluk ve arkadaşlıkların ebedi olarak devam etmesini dileyen Çakacak, gençler için çok değerli olan bu kampların faaliyete geçirilmesini sağlayan başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız ile diğer ilgililere teşekkür etti.

    Öğrenciler adına konuşan Grup Başkanı Kazım Kerküki ise kampın çok güzel geçtiğini vurgulayarak, "Burayı öz vatanımız gibi görüyoruz. İleriki zamanlarda Türkmen bölgelerinden bu kamplara katılım daha da artacaktır." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.