Kerküklü Mevlidhanlar mest etti

Kerküklü Mevlidhanlar mest etti

Büyükşehir Belediyesi tarafından 100 Gün 100 Etkinlik programları kapsamında düzenlenen Kültürpark Akşamlarında Kerkük Türkmen Mevlidhanları sahne aldı

Kültürpark Amfi Tiyatro’daki programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Genel Sekreter Yardımcıları Abdülmelik Ötegen, Ercan Uslu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şube Başkanı Aydın Beyatlı, Konya Kerküklüler Derneği Başkanı Şehabettin Kırdar, İlahiyatçı Dr. Abdurrahman Büyükkörükçü ile Konya’da yaşayan Kerküklüler ve Konyalılar katıldı.
Söyledikler ilahiler ve ağıtlarla izleyenlere duygu dolu anlar yaşan Kerküklü Mevlidhanlar, yeniden Konya’ya gelmekten mutlu olduklarını dile getirdiler.
Programda konuşan Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şube Başkanı Aydın Beyatlı, 14 Temmuz 1959’da Kerkük’te benzeri görülmemiş bir katliam yaşandığını belirterek, Osmanlı’dan sonra Iraklı Türkmenlerin hep zulüm gördüklerini söyledi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Beyatlı, Konya’nın hiçbir zaman ezilen halkları, baskı altındaki toplulukları unutmadığını vurguladı.
Konya Kerküklüler Derneği Başkanı Şehabettin Kırdar, Kerküklü Mevlidhanların Türkiye’yi ve Konya’yı çok sevdiklerini, Kerkük’ü unutturmamak için Konya’ya geldiklerini kaydederek, Türkiye olmasaydı Kerkük’ün çoktan dağılmış olacağını ifade etti.
2005 yılından bu yana her yıl Konya’ya gelen Kerküklü Mevlidhanları hasretle kucakladıklarını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeryüzünde yüzü gülmeyen bir tek mazlum kalmayıncaya kadar çalışmaya devam etmek gerektiğini söyledi. Başkan Akyürek, Kerkük ile Konya’nın bin yıldır kardeş olduğunu ve bu kardeşliğin daha binlerce yıl devam edeceğini ifade etti.
Konuşmaların ardından Abdurrrahman Büyükkörükçü, Grubun Lideri Şeyh Adil Mahmut Mollaoğlu’na çiçek takdim etti. Şeyh Adil Mahmut Mollaoğlu da Başkan Akyürek ve Abdurrrahman Büyükkörükçü’ye Irak Sünniler Vakfı, Irak Din Alimleri Konseyi ve Kerkük İlahi Grubu adına plaket takdim etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.