Kepçe Kulak; Gizlemesi Zor, Çözümü Basit

Kepçe Kulak; Gizlemesi Zor, Çözümü Basit
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Mert Demirel, bugün estetik cerrahide gelinen noktada, kepçe kulak problemi son derece basit ve güvenli bir cerrahi işlemle çözülebileceğini söyl...

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Mert Demirel, bugün estetik cerrahide gelinen noktada, kepçe kulak problemi son derece basit ve güvenli bir cerrahi işlemle çözülebileceğini söyledi.

Op. Dr. Demirel, “Ortadan ayrılmış gevşek modelli saçlar, her mevsim kullanılan bereler, kulakları örten bandanalar. Bu saydıklarımız sizin için bir şey ifade etmiyor olabilir, ancak kepçe kulak problemi yaşayan birçok kişi onu kamufle etmek için bu saydığımız yöntemleri kullanıyor. Oysa bugün estetik cerrahide gelinen noktada, kepçe kulak problemi son derece basit ve güvenli bir cerrahi işlemle çözülebilir” dedi.

Op. Dr. Mert Demirel, kepçe kulağın kişiyi sosyal açıdan oldukça rahatsız edebilen ancak çözümü de bir o kadar kolay olan estetik bir problem olduğunu belirterek, “Küçük yaşlardan itibaren bu problemi yaşayan kişiler, gizlemek için çeşitli yöntemlere başvurur. Oysa çözümü sizi gizleme zahmetinden kurtaracak kadar basit ve güvenli bir cerrahi girişimle mümkündür. Kulak arkasından kıkırdak ve kıkırdak zarına yapılan kalıcı izsiz işlemlerle bu problem kolayca çözülebilir” diye konuştu.

HANGİ YAŞ DOĞRU ZAMAN?

Kepçe kulak problemi yaşayan birçok kişinin bunu çözmek için yetişkin olmayı beklediğini dile getiren Op. Dr. Mert Demirel, “Kulak gelişimi 7 yaşında tamamlanır. Dolayısıyla kepçe kulak operasyonu bu yaştan itibaren yapılabilir. Küçük çocuklar acımasızdır. Okul döneminde herhangi bir özgüven problemine neden olmasından endişelenen ebeveynler, çocuklarına bu işlemi 7 yaşından sonra rahatlıkla yaptırabilir” dedi.

HANGİ ANESTEZİ ŞEKLİ SEÇİLMELİ?

Kepçe kulak ameliyatının lokal anestezi altında yapılabilecek kadar hafif bir cerrahi girişim olduğunu kaydeden Op. Dr. Mert Demirel, daha sonra şunları söyledi; “Bu işlemin lokal yapılmasının hasta için avantajı; işlem sırasında bir kulak tamamlandığında sonucu görerek kişisel beklentisini, sonuç ile mukayese etmesinin mümkün oluşudur. Lokal anestezi altında sakin kalamayacağını düşündüğümüz küçük çocuklar için işlem genel anestezi ya da derin uyku dediğimiz sedasyon altında da yapılabilir.

İYİLEŞME DÖNEMİ AĞRISIZ

Kepçe kulak onarımının ardından, kulak sıkı bir bandajla sarılır. Ertesi gün yapılan pansuman sonrasında, bu bandaj bir tenisçi bandı ile değiştirilir ve bandın belirli bir süre kullanılması istenir. Hastanın bu dönemde tenisçi bandını düzenli olarak kullanması, kulağı bükme gibi darbelerden koruması ve bir müddet sırt üstü pozisyonda uyuması gerekir. Kepçe kulak estetiğinde iyileşme dönemi ağrısız ve konforludur. Kişinin sosyal hayatı etkilenmez.

Sağlıklı bir ortamda iyi bir hekim tarafından yapılmış cerrahi işlem ve bilinçli hastanın uyguladığı iyileşme prosedürü ile kepçe kulak onarımında başarı kaçınılmazdır.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.