Kene için 20 bin TL’lik ilaç

Kene için 20 bin TL’lik ilaç

Akşehirin Çamlı köyünde kene vakası nedeniyle bölge karantinaya alındı. Özel İdare kaynaklarıyla 20 bin TLlik ilaç alınarak Çamlı köyünün tamamı ilaçlandı.

 270 ahır ile 2000 büyükbaş ve küçükbaş hayvan, Akşehir Tarım İlçe Müdürlüğü ekiplerince ilaçlandı. Eğitim seminerleri ile halkın bilinçlendirildiği köyde çalışmalar devam ediyor. İl Özel İdaresi Hayatın her alanında önemli hizmetler üstlenmeye devam ediyor diyen Genel Sekreter Mehmet Kaçmaz, “Toplumun sağlığı ile ilgili konularda Valimizin de destekleriyle gerekli çalışmalar anında başlatılıyor. Geçen yıl kene vakasının görüldüğü Beyşehir, Derbent ve Derebucak ilçelerimizde ilaçlanma yapılması için encümenden para aktarımı yapıldı. 9 Haziran Salı günü Akşehir’de meydana gelen kene vakası sonucu 20 bin TL’lik ilaç alımı yapıldı. Hem Akşehir’e bağlı Çamlı köyü hem de geçen yıl kene vakasının görüldüğü ilçeler ilaçlanıyor” dedi. 
Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi Veteriner Hekim Ahmet Evci ise kene ölümle sonuçlanan kene vakalarına karşı titiz bir çalışmanın sergilendiğini belirterek, “Keneler daha çok hayvanlarda ve ahırlarda görülüyor. Bu sebeple ahır ve hayvanların bulunduğu bölgeleri ilaçlıyoruz. 270 ahır ve 2 bin hayvanın yer aldığı Çamlı köyünün tamamı ilaçlandı. Her şeyden önce halkımızın keneye karşı bilinçli olması gerekir. Kene ısırmalarında kenenin mutlaka sağlık kuruluşlarında çıkarılması gerekir. Aksi taktirde vatandaşın kendi çıkardığı kenelerden dolayı ölümlerin sayısı artıyor. Nedeni ise zorla çıkarılmak istenen kene insanın vücudundan çıkarken kan emdiği bölgeye zehir bırakıyor. Bu sebeple keneler mutlaka doktor kontrolünde çıkartılması gerekir” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.