Kendilerini Polis Ve Savcı Diye Tanıtarak 3 Milyon Tl Dolandırmışlar

Kendilerini Polis Ve Savcı Diye Tanıtarak 3 Milyon Tl Dolandırmışlar

Eskişehir’de polis tarafından düzenlenen operasyonda, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak, telefon yoluyla Türkiye genelinde çeşitli kişilerden 3 milyon 70 bin Türk Lirası dolandıran 2 kişi son işlerinde suçüstü yakalandı. Şüpheliler,...

Eskişehir’de polis tarafından düzenlenen operasyonda, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak, telefon yoluyla Türkiye genelinde çeşitli kişilerden 3 milyon 70 bin Türk Lirası dolandıran 2 kişi son işlerinde suçüstü yakalandı. Şüpheliler, İ.A ve M.K., emniyetteki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Eskişehir’de önceki 79 yaşındaki A.T. isimli vatandaş, kendisini polis ve savcı olarak tanıtan şahıslarca aranarak terör olayı bahane gösterilerek şahsından para istendiğini belirterek polise başvurdu. Şahsın kendisini savcı ve polis olarak tanıtan kişilerin dolandırıcı olabileceğini bildirmesi üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ile Güven Timlerine bağlı ekipler çalışma başlattı. Müşteki A.T (79) isimli şahıs ile polisler bir plan yaparak operasyon için start verildi. Müşteki A.T.’nn eline üst kısmında para, altında gazete kağıtları bulunan para süsü verilmiş, poşet verilerek, şüphelilerin istedikleri yere bırakması sağlandı. Bu esnada, müşteki A.T. tüm önlemler alınarak ekipler tarafından takibe başlandı. Müşteki A.T.’nin bıraktığı poşeti almak üzere olay yerine gelen şüpheli İ.A (21) ve olay yerinde gözcülük yapan ve diğer şüpheli M.K (21) polislerce suçüstü kıskıvrak yakalandı.

Şüpheliler ile ilgili yapılan çalışmalarda, ilginç bilgiler ortaya çıktı. Şahısların aynı yöntemle Zonguldak ili Devrek ilçesinden bir vatandaşı 15 bin TL, Karabük İlinden bir vatandaşı 56 bin TL dolandırdıkları tespit edildi. Ayrıca şahısların Türkiye genelinde toplam 3 milyon TL tutarında dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlendi. Şüpheliler çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.