Kemal Kılıçdaroğlu: Ahmet Kaya yaşasaydı gezici olurdu

Kemal Kılıçdaroğlu: Ahmet Kaya yaşasaydı gezici olurdu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginde "Ahmet Kaya yaşasaydı, o da burada olsaydı" sözlerini eleştirdi. "Ahmet Kaya yaşasaydı, Gezi eylemcilerinin yanında olurdu" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Büyük sanatçı Ahmet Kaya'nın 13'üncü ölüm yıldönümünü geride bıraktık. Arkasından bütün bir ülkeye hüzün bırakmıştı. O bir sanatçıydı, o bir devrimciydi. O hiçbir zaman mağrurun, zalimin yanında olmadı. O zulme uğrayanların yanında oldu. 12 Eylül darbesinden sonra hapislerde işkence görenlerin sesi oldu. Ahmet Kaya haksızlığa, hukuksuzluğa direndi. Onu saygın kılan da bu duruşudur. Tek başına mağrurca yoluna devam etti. Çünkü o çok iyi biliyuordu iktidar yalakasından sanatçı çıkmaz.

Diktatörlerin temel bir özelliği vardır, her şeyi istismar ederler. Kendi çıkarları uğruna feda etmeyecekleri hiçbir şey yoktur. Erdoğan Ahmet Kaya'yı da istismar ediyor. 'Diyarbakır'da o da aramızda olurdu' diyor. Ahmet Kaya bugün yaşasydı Gezi eylemcilerinin yanında olurdu ve şimdi hapisteydi."

 

ŞİVAN PERWER'E DE SERT ÇIKIŞTI

Erdoğan'ın Diyarbakır programına katılan sanatçı Şivan Perwer'e sert eleştiriler yönelten Kılıçdaroğlu, "Şivan Perwer'e sormak isterim, Roboski'nin hesabı sorulmadan sen hangi yüzle Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler düzüyorsun" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Şivan Perwer, sanatçı kimliğini geride bıraktı, AKP'nin seçim propagandasına malzeme oldu" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.