Kemal Burkay Memleketi Tunceli'de

Kemal Burkay Memleketi Tunceli'de

Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay, Tunceli’nin en işlek caddesinde konuşma yapınca trafik aksadı.

Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay, Tunceli’nin en işlek caddesinde konuşma yapınca trafik aksadı.

Hak-Par Genel Başkanı Kemal Burkay, 'Özgürlük ve Barış Yürüyüşü' sloganıyla başladığı gezi kapsamında Elazığ'ın ardından memleketi Tunceli’ye geldi. Çok sayıda partilinin de katıldığı gezide Tunceli şehir merkezinde bildiri dağıtan Burkay, daha sonra şehrin en işlek Cumhuriyet Caddesi'nde parti aracından vatandaşlara seslendi. Hak-Par’a ait anons aracının yolu kapatması ve vatandaşların toplanması nedeniyle trafik sıkışıklığı meydana geldi. Trafik sorunun artması nedeniyle Burkay, konuşmasını kısa keserek Hak-Par Tunceli İl Başkanlığına geçti. Hak-Par Tunceli İl Başkanlığında partilerle bir araya gelen Kemal Burkay, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Dersim 38 olaylarını bir soykırım olarak gördüğünü ve halk olarak büyük zulüm yaşadıklarını ifade eden Burkay, “Halkımız 1937-38 Dersim olaylarında büyük bir soykırıma uğradı. Büyük bir zulüm gördü. Bu yaralar hala sağalmış değil. Başbakan 'devlet adına özür dilemek gerekiyorsa ben özür diliyorum' dedi. Bu bizim için önemli, hangi amaçla söyleniyorsa söylensin bu ülkenin başbakanının bunu söylemesini önemli bulduk.” dedi.

Tunceli’de Munzur Vadisi üzerine kurulacak barajlarla çevrenin tahrip göreceğini dile getiren Burkay, “Munzur, Harcik ve Peri üzerine kurulan barajları gerekli bulmuyoruz. Bunlar büyük elektrik kaynağı olmayacak. Sulama açısından da böyle olacak. Bu barajlarla çevreyi tahrip ediyorlar.” diye konuştu.

HDP’nin kurulmasına ilişkin soruları da cevaplayan Burkay şunları söyledi: “O konuda konuşmak için erken, ben bazıları gibi herhangi bir şeye karşı ve yandaş olmak istemem. Bu bir kuruluştur. Politikalarını görüp değerlendireceğiz. Gerekli mi değil mi o konuda şimdiden değerlendirme yapmak istemiyorum. Zaten bizim kendi partimiz ve programımız var. Bu partinin de neyi savunduğunu bekleyip göreceğiz.”

Burkay, partideki açıklamasının ardından Elazığ ilçesine bağlı Karakoçan ilçesine hareket etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.