KDTde 'Ustalara Saygı' oyunları sahneleniyor

KDTde 'Ustalara Saygı' oyunları sahneleniyor

Konya Devlet Tiyatrosu'nun (KDT), yeni sezonda Lady Augusta Gregory'nin yazdığı ''Kulaktan Kulağa'' ve Bertolt Brecht'in yazdığı ''Carrar Ana'nın Silahları''nı iki perdelik oyunla izleyicisiyle buluşt

Konya Devlet Tiyatrosu'nun (KDT), yeni sezonda Lady Augusta Gregory'nin yazdığı ''Kulaktan Kulağa'' ve Bertolt Brecht'in yazdığı ''Carrar Ana'nın Silahları''nı iki perdelik oyunla izleyicisiyle buluşturacağı bildirildi. KDT Müdürü Tomris Çetinel, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı diledi. 
KDT'nin 14. yılını doldurduğunu anımsatan Çetinel, bu sezona yeni projelerle merhaba dediklerini ifade etti. Sloganlarının ''Ustalara Saygı'' olduğunu vurgulayan Çetinel, ''İki kısa oyunumuzu aynı anda iki perde halinde izleyicilerimize sunacağız. Bunlardan biri Kulaktan Kulağa diğeri ise Carrar Ana'nın Silahları. Bu iki oyun için ustalarımızdan Meral Üner'i davet ettik. Kendisi bizi kırmadı ve buraya geldi. Oyunun sergilenmesinde bize yardım edecek'' dedi. 
Meral Üner ise Konya'da olmaktan oldukça mutlu olduğunu vurguladı. 
Kulaktan Kulağa adlı oyunun bir pazar yerinde, Carrar Ana'nın Silahları'nın ise balıkçı kulübesinde geçtiğini anımsatarak Üner, oyunları sergilemenin heyecanı içinde olduklarını anlattı. 
Kulakların, sadece duymak istediklerini mi yoksa her şeyi mi duyduğunu anlatan Kulaktan Kulağa ile iki çocuklu bir annenin savaş sırasındaki yaşamını anlatan Carrar Ana'nın Silahları adlı oyunlar yarın ve 21 Ekim Cuma günü saat 19.30'da, 22 Ekim Cumartesi saat 14.00 ve 19.30'da izleyicinin beğenisine sunulacak.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.