Kdk: Mağdur Kadınların Yüzde 40'ı Korktukları İçin Şikayetçi Olmuyor

Kdk: Mağdur Kadınların Yüzde 40'ı Korktukları İçin Şikayetçi Olmuyor

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlara karşı yapılan şiddeti eleştirerek "Her 10 kadından üçünün, bir tanıdığı tarafından fiziksel ve-veya cinsel şiddete maruz kaldığı...

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlara karşı yapılan şiddeti eleştirerek "Her 10 kadından üçünün, bir tanıdığı tarafından fiziksel ve-veya cinsel şiddete maruz kaldığı ve mağdur kadınların yüzde 40’ının korktukları için şikayetçi olmadıkları belirtiliyor." verisini aktardı.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla yazılı olarak basın açıklaması yaptı. Kadına yönelik her türlü şiddetin yaşam hakkını tehdit ettiği, temel insan hakkı ihlali olduğu, toplumu derinden yaralayıp zayıflattığı, aile birliğini zedeleyip, anne ve çocuk sağlığını bozarak halk sağlığı sorunu yarattığına dikkat çeken Kurum, "Bugün, her birimizin kendimizi akıl ve vicdan perspektifinden hareketle her tür ayrımcı tutumdan, şiddet davranışından kaçınmamız için değerlendirdiğimiz gün olsun." sözlerine yer verdi.

kdk, Yapılan araştırma sonuçlarını şöyle aktardı: "Her on kadından üçünün, bir tanıdığı tarafından fiziksel ve/veya cinsel şiddete maruz kaldığı ve mağdur kadınların yüzde 40’ının korktukları için şikayetçi olmadıkları belirtiliyor. Ülkemizin yakın tarihinde de toplumun hafızasına kazınan kadına yönelik şiddet ve bu şiddetin ulaştığı en son boyut olarak kadın cinayetleri kanayan yara durumundadır. Kadına yönelik şiddet, katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamaz."

KDK, yaşanılan zamanın yeni bir dünyaya doğru dönüştüğü, Türkiye’nin vizyon ve misyonunun farklılaştığı kritik dönemeçte, sahip olunan insani değerleri öne çıkararak, kadınların sesi olmak, haklarını arama yolunda atacakları her adımda yanlarında olarak, görev ortaklığında bir arada olmak, kadınların sorunlarını görmek, bilinçli, sistematik değişim için çaba harcamak için var olduklarını bildirdi.

KDK, Türkiye’deki siyasi katılım, üreme sağlığı, eğitim ve istihdam alanlarında toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini gidermeye yönelik etkin politikaların hızla yaşama geçirilmesi, yaşanılabilir bir dünya ve eşit yaşam koşullarına ulaşılması için tüm kadınların her daim yanında ve destekçisi olacaklarını belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.