Kazanma zamanı

Kazanma zamanı

Eskişehirspor maçında tek düşüncelerinin kazanmak olduğunu söyleyen Konyaspor Teknik Direktör Giray Bulak: Bu maçtan alacağımız üç puanın gelecek adına bize çok katkı sağlayacağını biliyoruz


Eskişehirspor maçında tek düşüncelerinin kazanmak  olduğunu söyleyen Konyaspor Teknik Direktör Giray Bulak: Bu maçtan alacağımız üç puanın gelecek adına bize çok katkı sağlayacağını biliyoruz

Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Turkcell Süper Lig’in 15.haftasında oynanacak Eskişehirspor maçı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “16 ve 17 puana sahip iki takımı karşı karşıya getirecek bir maç. Tabiî ki kazanan taraf ligin ilk yarısının bitmesine bir hafta kala büyük avantaj elde eder ve son maça büyük moralle çıkma fırsatını yakalar. Bizim bütün amacımız Eskişehirspor maçından galip gelerek Konya’ya dönmektir. Ama futbolun doğasında olan üç sonuca da açık bir maç oynayacağız. Çünkü Eskişehirspor’da iyi takım. Bizden fazla da puan topladılar. O bakımdan zor bir maç olacak. Son maça bakarsanız biz iyi futbol oynuyoruz. Eskişehirspor deplasmandan puanla döndü. Biz kendi sahamızda berabere kaldık. Bu maçtan alacağımız üç puanın gelecek adına bize çok katkı sağlayacağını biliyoruz. O nedenle tek düşüncemiz galibiyet” dedi.
Eskişehirspor’un sahasında taraftar gücünü iyi şekilde kullandığının hatırlatılması üzerine Bulak şunları söyledi: “Bu tür maçlarda tabiî ki taraftar büyük kazanç. Biz aynı baskıyı burada rakiplere uygulayamıyoruz. Ama deplasmanda oynadığımız Sivasspor ve Kocaelispor maçlarında taraftar baskısını yedik. Taraftar ev sahipleri adına çok etkili oldu. Eskişehirspor’da taraftar baskısını rakibine yaşatan ve bunun avantajını geçtiğimiz haftalarda iyi kullanan bir ekip. Takım olarak bu duruma karşı dirençli olmalıyız. Rakip taraftarları iyi futbol oynayıp kendimizi ispat ederek yanımıza almalıyız diye düşünüyorum.”
 Bir basın mensubunun “Transfer konusunda yönetim ile görüşmeniz oldu mu?” sorusuna Teknik Direktör Giray Bulak, “Transfer konusunda yönetime şimdiye kadar sadece sözlü olarak rapor verdim. Transfer için sürekli istişare içerisindeyiz. Ama net bir isim telaffuz etmiyoruz. 5-6 oyuncu almayı düşünüyoruz. Fakat bunu ne zaman gerçekleştiririz ? ne kadarını gerçekleştiririz ? kalite ne kadar olursa alınacak oyuncu sayısı ne kadar olur ? bunu zaman gösterecek. Ama bir kez daha tekrarlıyorum. 5-6 oyuncu almayı düşünüyoruz” şeklinde cevap verdi.
KURT: ŞANSSIZLIĞA SON VERECEĞİZ
Konyaspor ikinci Başkanı Veli Kurt, temsilcimizin Eskişehirspor ile oynayacağı maçtan alacağı galibiyetle içerisinde bulunduğumuz kritik süreçten en iyi şekilde çıkacağına inandığını belirterek, “Yönetim Kurulu olarak teknik heyet ve futbolcularımıza güveniyoruz. Üzerimizdeki şanssızlığa bu maçta son vereceğiz” dedi. Takımın son Bursaspor maçında iyi futbol oynadığını ve maçı kazanacak pozisyonlara girdiğini ifade eden  Veli Kurt, “Ama bir türlü bizi ihtiyacımız olan galibiyete ulaştıracak golü bulamadık. Oyunumuzun hakkı olmayan bir sonuçla sahadan ayrılmak zorunda kaldık. Ama takımımızın ortaya koyduğu mücadele ve kazanma azmi gelecek adına bizleri memnun etti. Bu hep böyle gidecek değil. Oyunun ve mücadelenin artık sonuca yansıması gerekiyor. Ligde her türlü sonuç alınabiliyor. O yüzden maçlar hakkında önceden yorumda bulunmak doğru değil. Bizim Konyaspor olarak amacımız kalan iki maçımızı asgari 4 puanla kapatarak devre arasına moralli ve belirlenen puan hedefiyle girmek. Buna ulaşma adına önümüzdeki ilk engel Eskişehirspor maçı. Rakibin durumu bizi kesinlikle ilgilendirmiyor. Yönetim Kurulu olarak oyunculara güvenimiz tam. Eskişehirspor maçından alacağımız galibiyetle içerisinde bulunduğumuz kritik süreçten en iyi şekilde çıkacağımıza inanıyoruz” diyerek, taraftarların da takıma küsmemesi ve destek vermesi çağrısında bulundu. 
SARITAŞ: ÇOK KÖTÜ DEĞİLİZ
Konyaspor Başkan Yardımcısı Bünyamin Sarıtaş, Bursaspor maçında alınan beraberliğin aşırı motivasyondan kaynaklanmış olabileceğini düşündüklerini belirterek, “Kazanmak istiyorduk ama olmadı. Ligde bundan sonra oynayacağımız iki maça iyi konsantre olarak maksimum puanları toplamak istiyoruz” dedi.
Geçtiğimiz hafta sonu oynanan Bursapor maçına çok önem verdiklerini, fakat istenilen sonuçla sahadan ayrılamadıklarını ifade eden Bünyamin Sarıtaş, “Bizim için önemli sayılabilecek maçlardan birini oynadık. Yönetim, teknik heyet ve futbolcular maksimum seviyede Bursaspor maçına motive olmuştuk. Kazanacağımızdan da hiç endişemiz yoktu. Belki aşırı motivasyon ve kazanma hırsının olmasından dolayı maç berabere bitti. Maçı kazanma adına pozisyonlar bulduk. Bunlar bazen olmuyor. Böyle bir maç oynadık. Ama maçın ikinci yarısında oynanan oyun bizi gelecek adına ümitlendirdi. Ligde bundan sonra oynayacağımız iki maça iyi konsantre olarak maksimum puanları toplamak istiyoruz” diye konuştu.
14 hafta sonunda toplanan 16 puanın  oyuncu kadrosuna ve kalitesine göre yeterli olmadığını da sözlerine ekleyen Sarıtaş, “Lige bakılacak olursa o kadar kötü puanda değiliz. Daha ilk yarı bitmedi. Bu sezon ilk yarıda takımlar bir maç eksik oynayacak. Şu anda 16 puanımız var. İlk yarı sonuna kadar 20 puan hedefimiz var. Bunu yakalayabilirsek ikinci yarıya daha rahat bir şekilde başlarız” şeklinde görüş belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum