Kazanan öğrenciler olacak

Kazanan öğrenciler olacak

Türkiye'nin farklı illerinden gelen 96 öğretmen, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Medya okuryazarlığı” eğitimine tabi tutuldu. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Bu projenin kazananı nihayetinde öğrencilerimiz olacak” dedi

Türkiye'nin farklı illerinden gelen 96 öğretmen, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Medya okuryazarlığı” eğitimine tabi tutuldu. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Bu projenin kazananı nihayetinde öğrencilerimiz olacak” dedi. TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projeleri 2018 yılı Destekleme Programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen 21-28 Haziran tarihleri arasında Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, Anadolu Ajansı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu iş birliğinde Konya ve Ankara'da etkinliklerin gerçekleştirileceği “Dijital Çağın Okuryazar Bireyleri” isimli projenin açılış töreni Anemon Otel'de yapıldı. Programa Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük'ün yanı sıra; Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın, akademisyenler ve 96 öğretmen katıldı.

96 ÖĞRETMEN EĞİTİME KATILDI

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, bu çalışmanın ana temasının bir medya okuryazarlığı ve medya eğitimi projesi olduğunu belirtti. Bu projelerinin TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldüğünü hatırlatan Büyük, proje ile 96 katılımcı öğretmenin 8 günlük bir eğitime tabi tutulacağını dile getirdi. Büyük, daha sonra şunları kaydetti: “Bu eğitimler, alanında uzman akademisyen ve eğitmenlerin rehberliğinde yapılacaktır. Ortaokullarımızda 'Medya Okuryazarlığı' dersini okutma vasfını haiz öğretmenlerimizin bu dersi okutmada gerekli bilgi, beceri ve donanımları edinmeleri ve geliştirmelerini kendine amaç edinen bu projemizin nihai yararlanıcıları da esasen öğrencilerimizdir.”

ÖNEMLİ VE ÖRNEK BİR PROJE

“Bu bakımdan projeyi 'Medya Okuryazarlığı' dersi ekseninde ve bu dersin içerikleri kapsamında öğretmenlerimizin mesleki eğitim ve gelişimleri yoluyla bir eğitime yatırım projesi olarak görüyor ve çok önemsiyoruz” diyen Büyük, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Köklü bir medeniyete sahip aziz milletimiz, biz eğitimcilerin gayret ve çabaları ile 21. yüzyıl becerileri başta olmak üzere, gelecek asırlara da uzanan bilgi, beceri ve donanımları kuşanıp yoluna devam edecektir. Bu sebeple 'Dijital Çağın Okuryazar Bireyleri' projesinin küçük ama önemli bir örnek olarak ele alınmasını diliyor, yeni çalışmaların kapısını aralamasını arzu ediyoruz. Projemizin hayat bulmasında desteklerini esirgemeyen TÜBİTAK'a, projemize yön veren ve projemizin her aşamasında bizlere katkı sunan çok değerli proje danışman ve uzmanı akademisyenlerimiz ile proje eğitmenlerimize, bizlerle iş birliğinde bulunan ve projemize değer katan kurumlarımıza da şükranlarımı sunuyorum.” Konya Vali Yardımcısı Mehmet Aydın ise medyanın günden güne daha önemli bir hale geldiğini ve bu çalışmanın içinde yer almaktan mutlu olduğunu söyledi. Daha sonra program çeşitli etkinlikler ile devam etti.

EMRE ÖZGÜL

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.