Kazakistan Büyükelçisi Tümyebayev: Vatandaşlarımız Türkiye'yi Seviyor

Kazakistan Büyükelçisi Tümyebayev: Vatandaşlarımız Türkiye'yi Seviyor

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tümyebayev, Kazakistan vatandaşlarının Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi. Her geçen yıl Türkiye'ye gelen turist sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Tümyebayev, Kazak vatandaşların Türkiye'de...

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tümyebayev, Kazakistan vatandaşlarının Türkiye'yi çok sevdiğini söyledi. Her geçen yıl Türkiye'ye gelen turist sayısında artış yaşandığına dikkat çeken Tümyebayev, Kazak vatandaşların Türkiye'de otel ve evler satın aldığını ifade etti.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret eden Büyükelçi Tümyebayev, Muğla'nın Kazakistan için önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti. Bodrum, Marmaris ve Fethiye'nin Kazakistan için çok önemli bir yeri olduğuna dikkat çeken Tümyebayev, "Kazakistan-Türkiye arasındaki ilişkilerde özellikle kültürü ve turizm alanında ilişkilerimizi daha da artırmak istiyoruz. Her yıl Kazakistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının yüzde 25-30 arasında artıyor. Bunu daha da artırmamız lazım. Aynı zamanda mermer, sanayi, kültürel ve eğitim alanda da ilişkilerimizi artırabiliriz." şeklinde konuştu.

Canseyit Tümyebayev, Kazakistan'dan Türkiye'ye geçen yıl 420 bin turist geldiğini belirterek, "Potansiyelimiz çok büyük. Bunu karşılıklı olarak daha da artırmamız lazım. Marmaris, Fethiye ve Bodrum ilçeleriniz Kazakistan'da çok meşhur. Ulaştırma Bakanımızla son görüşmemde Kazakistan’dan Bodrum'a direkt tarifeli uçuşların olması için ricada bulunduk. Dalaman ve Bodrum'da havalimanları var, bunlar bizim için çok önemli. Şu anda Kazakistan'daki yatırımcıların Türkiye'de oteller alıyorlar. Kazakistan vatandaşlarının pek çok artık yaptırdığı, satın aldığı siteler var. Bu anlamda Kazakistan vatandaşları Türkiye'yi çok seviyor. Daha da pek çok işler yapılabilir. Bizim düşüncemiz sadece yaz turizm değil, bizim için ekim, kasım, aralık, mart ayları da dâhil bu aylarda da Kazakistan’dan çok turist getireceğiz. Daha önce 700 öğretmenimizi ekim ayında burada getirdim çok memnun oldular. Kış sezonunda da turist doldurmak bence çok önemli." diye konuştu.

Vali Güvençer ise Türkiye ile Kazakistan arsında her geçen yıl ivme alan karşılıklı bir ilişkinin söz konusu olduğunu dile getirerek, "Her şeyden önce iki kardeş halk, iki kardeş ülke olarak, bizi bu yakınlaştırmaya bu birlikteliğe çok fazla ihtiyacımız var. Birbirimize olan sevgimiz ve saygımız, tarihi bağlarımız hiç kuşku götürmez. Ama onu gündelik hayata yansıması için her iki tarafın birbiriyle geliştirdiği ticari ilişkileri, ortaklık ilişkileri pekişmek zorunda. Güzel başlayan ilişki her geçen gün kuvvet kazanacak. Bundan hep birlikte mutluluk duyacağız. Her geçen yıl Türkiye'de ve Muğla'da ağırladığımız Kazak kardeşlerimizin sayısı artıyor. Biz daha fazla Kazak kardeşimizi Türkiye’ye bekliyoruz. Bundan sonra ortaklaşa yapabileceklerimiz konusunda tüm gücümüzle, kuvvetimizle birlikte olabileceğimizin sözünü çok rahatlıkla verebilirim." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.