Kazadan sonra 'yaşamaz' denmişti
Yaklaşık 2 yıl önce 4 kişinin hayatını kaybettiği kazadan ağır yaralı olarak kurtulan, hastanede doktorların yaşamaz dediği tıp fakültesi öğrencisi gencin sağlık durumu gün geçtikçe iyiye gidiyor.
AA muhabirine açıklama yapan Alperen Vezir Akgül'ün (20) babası Ökkeş Akgül, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi olan oğlunun içinde bulunduğu otomobilin, 12 Kasım 2010'da Ankara yakınlarında kamyonla çarpıştığını söyledi.
Akgül, 4 kişinin hayatını kaybettiği kazada ağır yaralanan oğlunun Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldığını belirterek, ''Onu gördüğümüzde tanınmayacak haldeydi. Doktorlar yaşama şansının olmadığını söylediler. Biz de görünce öyle düşündük. 'Allah'ım acı çektirme' diye dua ediyorduk'' dedi.
Beyin cerrahi servisinde süren 93 günlük tedavinin ardından, doktorların bundan sonraki sürecin fizik tedavi şeklinde devam etmesi gerektiğini söylemeleri üzerine oğlunun taburcu edildiğini anlatan Akgül, farklı şehirlerde farklı hastanelerde tedavi gören oğlunun ilk kez 17 Kasım 2011'de ayağında kıpırdanma görüldüğünü ifade etti.
Akgül, ''17 yerinde kırık var ve hiçbirine müdahale edilmedi. Konya'da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi açıldığını ve imkanların daha iyi olduğunu öğrenince buraya geldik. Çok iyi ilgileniyorlar. Şu an yemeğini kendisi yemeye başladı, destek alarak merdiven çıkabiliyor ve kullandığı kelime sayısı az da olsa arttı. Her geçen gün durumu iyiye gidiyor. Yaşamaz, yaşarsa bile felç olur demişlerdi, şükürler olsun hala yaşıyor'' diye konuştu.
-Beklentilerin üzerinde ilerleme kaydetti-
Konya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Ünite Sorumlusu Levent Tekin, hastanın kendilerine getirildiğinde kaslarında aşırı gerginlik bulunduğunu, tedaviyi fizyoterapistlerin katkısıyla hekimlerin yönetiminde yürüttüklerini söyledi.
Tekin, ''Bir aile ortamı içinde hastanın hem yaşam kalitesini artırmaya yönelik, hem de medikal tedavi anlamında ne gerekiyorsa hepsini yapmaya çalıştık. Şu anda hasta bizim beklentilerimizin üzerinde bir ilerleme kaydetmiş durumda. Çok daha iyi olacağını düşünüyoruz'' dedi.
Rehabilitasyonun, tıbbın emek isteyen en zor bölümlerinden biri olduğuna dikkati çeken Tekin, Alperen Vezir Akgül'ün iyileşme sürecinde kendi çabasının ve ailesinin katkısının çok büyük olduğunu sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.