Kazada ölenlerin yakınlarına 5 günde maaşları bağlandı

Kazada ölenlerin yakınlarına 5 günde maaşları bağlandı

SGK Konya İl Müdürlüğü, Konya'da yemek servis aracı ile belediyeye ait otobüsün çarpışması sonucu hayatını kaybeden 5 kişinin yakınlarına 5 günde ölüm maaşlarını bağladı

SGK Konya İl Müdürlüğü, Konya'da yemek servis aracı ile belediyeye ait otobüsün çarpışması sonucu hayatını kaybeden 5 kişinin yakınlarına 5 günde ölüm maaşlarını bağladı.
SGK Konya İl Müdürü Cem Dinç, İl Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, 19 Ocak 2012'de Konya'da meydana gelen kazada hayatını kaybeden 5 kişinin aileleri ile hemen irtibata geçtiklerini belirtti. SGK olarak ailelerin acılarını biraz olsun hafifletip acıya ortak olmak ve SGK'nın yanlarında olduğunu hissetmeleri için ilgili kişilerle hemen irtibata geçtiklerini ifade eden Dinç, ilgili kişilerle irtibat kurulduktan 5 gün sonra kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine ölüm maaşlarının bağlandığını bildirdi. Vatandaşların bu gibi konular hakkında fazla bilgi sahibi olmadığını ifade eden Dinç, 5 günde sonuçlandırdıkları bu işlemin 5-6 ay sürebildiğine dikkati çekti.
Dinç, devletin sıcak yüzünü göstermek istediklerini dile getirerek, ''Cenaze masraflarını da karşılayacağımızı bildirdik. Başvurmaları durumunda bu masraflar da kendilerine ödenecek'' dedi. Ayrıca kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına iş kazası gelirlerinin bağlanması için de genel merkeze gerekli bildirimlerin yapıldığını anlatan Dinç, SGK olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını sözlerine ekledi. Konya'da, 19 Ocak 2012'de yemek servis aracı ile belediyeye ait otobüsün çarpışması sonucu 5 kişi ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.