Kayseride kopan parmak, Beyhekimde dikildi

Kayseride kopan parmak, Beyhekimde dikildi

Kayseride bir marangozhanede hızar makinesi çalışırken bir anlık dalgınlık sonucu meydana gelen kazada işçi Ercan Ertirelin (38) kopan parmağı Konya Beyhekim'de dikildi

Kayseri’de bir marangozhanede hızar makinesi çalışırken bir anlık dalgınlık sonucu meydana gelen kazada işçi Ercan Ertirel’in (38) kopan parmağı, ambulans helikopterle getirildiği Konya Beyhekim Devlet Hastanesi’nde başarılı bir operasyonla dikildi.
Beyhekim Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Acar, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hamza Hakan Türk, Anestezi Uzmanı Uz. Dr. Fatma Sırama Dokumacı, Anestezi Teknisyeni Sema Korkmaz, Kasım Özer, Hemşire Kevser Yayla, Abdullah Çankır ve Sağlık Memuru Barış Söyler’den oluşan ekip tarafından kopan parmak yerine 3.5 saat süren  ameliyatla dikildi. Operasyonda hastaya genel anestezi verilmeden aksiler blokaj yöntemi ile hastanın kolu uyuşturuldu.
Op. Dr. Mehmet Ali Acar, 112 Acil Komuta Merkezi tarafından arandıklarını ve parmak amputasyonu vakası olduğu bildirildiği ve ekibin hazır olması söylendiğini belirtti. Acar, “Hızarla kesilen başparmak ve işaret parmağı eklem yerinin hemen üzerinde total kopma şeklinde ambulans helikopterle olay olduktan 4 saat içerisinde hastanemize geldi” dedi. Acar, ameliyatın başarılı geçtiğini, yoğun bakım ünitesinde 2 gün tedavisinin sürdüğünü, Kayseri’den gelen ikinci vaka olduğunu söyledi. Op. Dr. Hamza Hakan Türk ise, hastanın ameliyat sonrasında serviste takip edildiğini ve en kısa sürede taburcu olacağını ve travmatik el yaralanmalarında mikro cerrahi gerektiren (parmak kopması, sinir yaralanmaları, flept cerrahisi gibi) ameliyatların hastanelerinde yapıldığını dile getirdi.
Olayı anlatan Hasta Ercan Ertilel ise şunları söyledi: “Sabah  04.30 sıralarında çalıştığım işyerinde hızar ile çalışırken bir anlık dalgınlık sonucu parmaklarının koptuğunu 10 dakika içinde kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne gittim. Saat 08.00 gibi ambulans helikopterle Konya’ya getirildim. 8.15 gibi ameliyata alındım. Konya Beyhekim devlet Hastanesi’ne, ameliyatı gerçekleştiren doktor ve ekibine, tüm hastane çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.”
Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Darılmaz ise, “Heliport alanının hastanemiz bahçesinde olması, hastanemizin önemini artırdığı gibi, tam donanımlı olması durumunda hizmetin daha hızlı alınabilmesine olanak sağlayacaktır” diye konuştu. Op. Dr. Darılmaz, hastanelerinde toplam 12 tane parmak amputasyonu dikildiğini belirterek, Beyhekim Devlet Hastanesi’nin mikro cerrahi merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini sözlerine ekledi. (MERHABA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.