“Kaybolun buradan riyakarlar” der onları kovarım!

“Kaybolun buradan riyakarlar” der onları kovarım!

Türkiye'de yolsuzluğun, hukuksuzluğun ve ekonomik krizin her geçen gün derinleştiğini söyleyen eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “Bu devran böyle gitmez. Hamaset artık iş yapmıyor, bu tablo illaki değişecek” dedi.

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Konya'daki konutunda gazetecileri ağırladı. Toplantıda Konyalı gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Davutoğlu, ülke ve Konya gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. İl parti binasının açılışına gelen ve Konya'da coşkulu bir karşılama ile karşılandığını aktaran Davutoğlu, “Bundan mutluluk duydum. Konya'dan beklentim çok yüksek. Bu halk, evladına sahip çıkar. O görkemli karşılama beni bu konuda bir kez daha yanıltmadı” şeklinde konuştu.

KONYALI SİYASİLER DE PİŞMAN OLACAK!

Davutoğlu, Konya'dan ve Konyalı'dan beklentilerinin olduğunu aktardı. Davutoğlu, “Hangi vasıfla Konya'ya geldiysem, Konyalı'dan 'Şu sorun da senin yüzünden başımıza geldi' ifadesini duymadım” dedi. Konyalılar'a minnet borçlu olduğunu söyleyen Davutoğlu, Konyalı siyasilere de gönderme yaptı. Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ne olursa olsun buna dikkat etmeliyiz. Görüyorum ciddi bir korku atmosferi var. Yalnız olduğunuzda hürmette hiç kusur etmeyenler hatta yazdığınız her şey doğru diyen AK Parti'nin içinde çok arkadaşımız var. Sistemin içinde olan arkadaşlar bunlar. Bunları söyledikten sonra ortak alanda selam vermekten çekiniyorsa, o görüşlerini zikretmek yerine başka pembe tablolar çiziyorsa burada bir siyasetten çok daha öte bir sorun var demektir. Aslında takiyye kültürü tam bu işte. Eminim bugün Konya'da hangi siyasi olursa olsun benimle bir odada yalnız kaldığında 'Sayın Başbakanım siz bu işi yanlış yaptınız, yapıyorsunuz' diyemez. Eskiden havaalanında beni karşılayanlar, her yerde benimle birlikte olmak isteyenler şimdi yanıma gelmekten kaçınıyorlarsa bunun izahı nasıl yapılır? Ya benim çok büyük bir suçum var, elhamdülillah öyle bir şeyimiz yok. Olsa şimdiye kadar da çoktan çıkarırlardı. Ya da kendileri ile ilgili bir sıkıntı var ki benim yüzüme bakamıyorlar. Korkuyu da anlarım ama şahsiyetimizi ezdirmemek gerekir. Başka partiden olanlar benimle sohbet ettiğinde daha rahat konuşuyorlar. Davutoğlu'na saygı göstermesinler fakat bir dönem bu ülkenin Başbakanlığını yapmış kişiye devlet icabı gereği saygı göstersinler. Bazı şeyleri zikretmiyorum ama üzüntü duyuyorum. Türkiye'deki kutuplaşma ortamını bitireceğiz. Nezakette kusur ediliyor. Konya, bu hale geldi. Yarın siyasi konjektür değişir, her şey değişir. Ben, acı bir şekilde bunu tecrübe ettim. Keşke böyle olmasa ama özledim. Konya halkına bir şey demiyorum ama Konya siyasi erkine söylüyorum. Mesele zaman meselesi. Referandum sürecinde de demiştim 'Evet diyenler vicdan azabı duyacak' dedim. Öyle de oldu. Bugün bize bu tavrı sergileyen Konyalı siyasiler emin olun 3-5-6 ay belki 1 yıl sonra pişman olacak. Çünkü herkesin bir anlama ve kavrama kapasitesi var. Tutumları değişecek. 4 yıl içinde çok az açıklama yaptım. Açıklamalarımın en sert olduğu zamanlar, Konya'ya hakaret edilen zamanlardır. Herkes susarken, ben konuştum.”

SELÇUKLU BELEDİYESİNİ ÖZÜR DİLEMEYE DAVET ETTİ

Davutoğlu, Selçuklu Belediyesi'nin twitter üzerinden yaptığı “Her zamanki gibi, çöpleri toplamaya gelmiştik” paylaşıma sert tepki gösterdi. Davutoğlu, Selçuklu Belediyesi'ni yaptığı paylaşımdan ötürü özür dilemeye davet etti. “Eğer Selçuklu Belediyesi özür dilemezse, bu belediyenin alnında kara bir leke olarak kalacak” diyen Davutoğlu, daha sonra şunları kaydetti: “Bakın, Selçuklu Belediyesi'nin İl Parti binamızın açılışının olduğu alana çöp kamyonu göndermesine bir şey demiyorum. Fakat atılan tweetle kendi halkına çöp diyen bir zihniyetin bu halktan bir an evvel özür dilemesi gerekir. Bu ifade, iflasın ta kendisidir. Bunun edep, haya ve ahlak ile de bir bağlantısı yok. Konya'ya nezaketsizlik edeni affetmem.”

BAKANLARIN KONYA'YA GELMESİNE SEVİNDİM

“Sizin partinizin il binasının açılışının olduğu gün Konya'ya 2 bakanın geleceği haberleri servis edildi. Bu gelişmelerin sizin Konya'ya gelişinizin bir bağlantısı var mı, ne düşünüyorsunuz?” sorusunu da Davutoğlu, şöyle yanıtladı: “Konya, bir dönem ilgisiz ve bakansız kaldı. Konya'nın 3 başbakanından biriyim. Ben, bu topraklarda doğmuş biriyim. Seçimle başbakan olmuş ve bu ülkenin son başbakanıyım. Bu gerçeği kimse değiştiremez. Konya tarihi yazıldığında şimdi bizim ismimizi silmeye çalışanların isimleri o tarihte yer almayacak. Konya'da hiçbir sokakta, caddede benim adımın olmasını istemedim. Hiçbir binaya, okula adımın yazılmasını istemedim. 4 yıl bana en ağır hareketlerin yapılmış olmasına rağmen ve her yerden bağlantılarımın kesilmiş olmasına rağmen Türkiye'nin neresine gidersem gideyim, muhabbet gördüm. Tepekent'te insanlarımızın gözünde heyecan gördüm. O heyecan varya bana yeter. Bu tablo değişecek. Bu devran böyle gider diye kimse düşünmesin. Kimse nezaketsizlik yapmasın, bu devran değişecek. Yolsuzluğun, hukuksuzluğun ve ekonomik krizin derinleştiği bir ortamda hamaset iş görmez. Herkesin yarını düşünerek çalışma yapması gerekir. Sevindim, şayet benim gelmem Konyalı Bakanların ilgisini çekecekse güzel bir şey. Daha sık gelirim ki, Konya'da aksayan yatırımlar devam ettirilsin.”

DIŞ POLİTİKADA İTİBAR KAYBEDİYORUZ”

Davutoğlu, Türkiye’nin dış politikası üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümetine yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetin Rusya’ya yaptığı ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, “Dün izlediğim bir haberde Cumhurbaşkanı ve yanındaki heyet Putin’in kapısında dakikalarca bekletilmiş. Bu yüzden dün gece gözüme uyku girmedi. Siz o kadar şehidin ardından Rusya’ya giderseniz, sizi de kapıda öyle bekletirler. Bu durum gerçekten çok üzücü. Trump’ın mektubunda yüreğime bir ok saplandı. Ben o dönem Dış İşleri Bakanı olsaydım o mektubu getiren büyükelçiyi görevden alırdım. Başbakan olsaydım” dedi.

ÖZEL BİR GÜVENLİK TALEBİM OLMADI

Konutundaki koruma tedbirlerinin kaldırılmasına yönelik çıkan haberlere ilişkin, “Devletin ihtiyacı varsa yanımdaki korumaları da verebilirim” diyen Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Benim şahsen özel bir güvenlik talebim olmadı. Ama T.C. yasalarında başbakanların korunmasına yönelik koruma tedbiri vardır. Başbakanlık ve Dış İşleri Bakanlığı yaptığım süreçlerde terörle Mücadele konusunda en ciddi mücadeleyi ben verdim. Buna rağmen hala bir tehdit yoksa, buna itiraz edemem. Ama 4 yıl boyunca konutta görevli korumaları almadılar da neden şimdi alma gereği hissettiler. Ayrıca buna ilişkin yapılan açıklama devlet üslubuna yakışmadı. Kaldığım yer bir bağ evi değil, döneminde seçim karargâhı olarak kullandığım konutum.”

BANA DOLANDIRICI DİYENLER CENAZEME GELMESİN

Şehir Üniversitesi’ne kayyum atanması ile ilgili de konuşan Davutoğlu, “Şehir Üniversitesi üzerinden bana dolandırıcı dediler. Buraya kayyum atadılar hoca ve öğrencileri mağdur ettiler. Vakıf kültürüne darbe vurdular. Bana dolandırıcı diyenler tabutumu taşıyıp, cenazeme gelip iyi bir adamdı demesinler. O an mezarımdan kalkma imkanım olsa “Kaybolun buradan riyakarlar” der onları kovarım. Benim boğazımdan en ufak bir haram lokma geçmemiştir. Ben bilinirliğimi Cumhurbaşkanı’na borçlu değilim. Başarılı olmasam Dış İşleri Bakanı ve Başbakan yapılmazdım. Biz birlikte bir yol arkadaşlığı yaptık. O süreçte hepimizin birbirimize desteği oldu. Benim rızkımı sayın Cumhurbaşkanı değil, Allah veriyor” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ ÜLKEMİZE ZARAR VERİYOR

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkeye büyük zarar verdiğini kaydeden Davutoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Şu an Cumhurbaşkanlığı isteminin ülkemize verdiği zararlar ortada. Ekonomik kriz derinleşti. İşsizlik aldı başını gitti. Liyakatin yerini adam kayırma aldı. Biz bunlara karşı çıktık. Manifesto yayınladık ama Cumhurbaşkanı bizi dinlemedi. Cumhurbaşkanı benimle görüşseydi partiyi kurmazdık. Ben herhangi bir görev beklentisi içerisinde değil, ülkemin içinde bulunduğu sorunları göstermek için çok çaba sarf ettim.”

EMRE ÖZGÜL

4-3_880x440-009.jpg

4-1_880x440-009.jpg

4-2-091.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum