Kavgalı kongreyi  Yaman kazandı

Kavgalı kongreyi Yaman kazandı

Tartışmanın ve kavganın eksik olmadığı CHP Konya İl Kongresi geride kaldı. Seçimi 324 oyla Bekir Yaman kazandı. Deniz İndibi ise 189 oyda kaldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya 38'inci Olağan İl Kongresi Dedeman Otel’de kavgaların ve tartışmaların gölgesinde gerçekleştirildi. Bekir Yaman ve Deniz İndibi’nin yarışı, partililer tarafından büyük bir heyecanla takip edildi. Kongrede ilk etapta 3 ismin yarışacağın söylendi. Daha sonra adaylardan Dursun Kaplan, yarıştan çekilerek, Deniz İndibi’ne destek verdi. Seçimi 324 oyla Bekir Yaman kazandı. Deniz İndibi ise 189 oy aldı. Yaman, yaptığı açıklamada, partinin hedeflerine ulaşmak için çalışacaklarını söyledi. Kongreye CHP Grup Başkan ve Genel Başkan Adayı Özgür Özel, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, adaylar ve çok sayıda partili katıldı.

KONGREDE KAVGA ÇIKTI SALONA ÇEVİK KUVVET GİRDİ

Öte yandan İzmir'de olduğu gibi, CHP'nin Konya İl Kongresi’nde gergin anlar yaşandı. 3 adayın yarıştığı başkanlık yarışında blok liste krizi çıktı. Kongrede, partililer arasında gerginlik yaşandı. Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman’ın yakasına yapıştı. Diğer partililerin araya girmesiyle sakinleştirilenlerden bazıları salonu terk etti. Çevik kuvvet ekipleri kavgaya müdahale etti. Konuşmaların ardından delegeler, 2 adayın yarıştığı seçimde oylarını kullandı.

DURSUN KAPLAN YARIŞTAN ÇEKİLDİ!

Seçime 3 isim girecekti. CHP Konya İl Başkan Adayı Dursun Kaplan, adaylıktan değişimcilerin adayı Deniz İndibi lehine çekildi. 14 Mayıs seçimlerinde 28. Dönem Konya Milletvekili adaylarından olan Dursun Kaplan, Şerife Tunç ve Mehmet Pirzade değişimciler arasında yer alıyor.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.