'Kavga bekleyenleri boşa çıkardınız teşekkürler'

'Kavga bekleyenleri boşa çıkardınız teşekkürler'

TBMM'de hükümet adına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuştu.

Bülent Arınç "Sayın Pavey'in konuşmasına yanıt vermek üzere huzurlarınızdayım. Bütün dünyanın dikkatini buraya toplayan bir konu vardi. Bazı milletvekili arkadaşlarımız kendi kararlarıyla başlarını örtüp bunu takınmak suretiyle TBMM'ye geldiler. Toplumda ve siyasi partilerde olumlu da olumsuz da tepki var. Nerede çirkin söz çıkacak diye bekleyenleri hepiniz boşa çıkardınız. Bunun için teşekkür ediyorum'" dedi.

"KADINLARIMIZI BAŞI AÇIK-KAPALI DİYE AYIRMAK AHLAKSIZLIKTIR"

Arınç konuşmasında şu sözlere yer verdi;

Meclis Başkanlığım dönemimde her gün soru önergesi veriliyordu. Kendi kıyafetleriyle buraya gelecekler diyordum. Bugün bu işe karşı çıkanların 2,5 sene sonra burada olacaklarını sanmıyorum, bizler de olmayacağız belki. Hukuk devletiyiz. Kadınların kılık kıyafetini düzenleyen hiçbir kanun yoktur. Kadınlarımızı başı açık yada kapalı şekilde kategorize etmek ahlaksızlığın daniskasıdır.

"O GÜN 'DIŞARI' DİYENLERİN HEPSİ ŞİMDİ DIŞARIDA KALDI"

İnce'nin sözlerine ve partimizi suçlamasına razı değilim. Hepsini kendisine iade ediyorum. Pavey'in de sözlerinin bazı kısımlarına katılmadığımızı belirtmek istiyoruz. Merve Kavakçı şurada oturuyordu. O gün çok üzücü tartışmalar oldu. 14 yıl önce Ecevit, Demirel'in yaptığı konuşmaları unutmak istiyorum. Kabul edilemeyecek sözlerdi. Kavakçı yemin edecekti ant içmek mümkün olmadı. Bugün geldiğimiz noktaya bakarak bunun tekrarlanmaması çok önemlidir. Bunu biliyorum. O olayın siyasi etkileri olmuştur. O gün "dışarı dışarı" diyenlerin hepsi şimdi dışarda kaldı.

"İSYAN ETMEDİK SABRETTİK"

Bu mesele üniversitelerdeki kılık kıyafetle başladı. Öğrencilerimiz arasında bir sorun yok, buna hiçbir siyasi partinin de tepkisi yok. Meclis başkanlığımda yaşadığım olaylar, kızımdan dolayı zan altında bırakılan bir insan olarak yüzlerce defa konuştum. Bu böyle bir aile içerisinde yetiştik, niçin böyle bir ayrımcılık var hep bunları düşündük. İsyan etmedik, dağa çıkmayı aklımızdan geçirmedik. Sabır çok gerekliymiş, 14 yıl sonra bazı şeyler gerçekleşiyor. Dağa çıkmadan gerçekleşiyor.

"TUTANAĞA GEÇMİŞ KONUŞMALARIMIN ARKASINDAYIM"

Sayın Buldan ve diğer arkadaşlarım doyurucu konuşmalar yaptı. Hepsiyle ilgili bir araya gelip çözüm bulabileceğimizi umuyorum. Ben kayıtlara geçen her sözümün arkasındayım. 2005 tarihli bazı haberler yayınladı. Hepsini çıkardım. İnce'nin bana atfettiği sözlerin hiçbir yok. Ben 2005'te Leyla Şahin hakkındaki kararı değerlendirmişim. Altında İnce'nin bahsettiği cümlelere benzer sözler var. Ben bunları hep söyledim. Laiklik uygulamaları her yerde farklıdır. Arkadaşlarımız kopyaları kendisine iletecek.

"PANTOLONLA GELEBİLİRLER"

Şafak Pavey ile ilgili konu. Burada kadının erkeğin nasıl giyineceği açık. Burada 56. Madde çok gülünç yazılmış. Şimdi Sayın Meral Akşener'in ayırmadığı için başkanlık kürsüsünde başkan, beyaz gömlek üzerine beyaz kelebek. Bu kadar rüküş bir kıyafeti sayın Akşener'e giydirecek halimiz yoktu. İçtüzük değişmedi. Fiili olarak kendileri seçtiler belirlediler. Memurlar için pantolon giyme özgürlüğü geldiyse milletvekilleri içinde olmalı. Kadınlar için pantolon elbette güzel kıyafettir. Bir düzenlemeyi de rahatlıkla yapalım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.