Katolik Episkoposu Peletra: Papa’nın Gelişinden Bir Beklentimiz Yok

Katolik Episkoposu Peletra: Papa’nın Gelişinden Bir Beklentimiz Yok

İstanbul Latin Katolik Episkoposu Monsenyör Louis Peletra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Papa Francis’in herhangi bir istek ve talepte bulunmayacağını söyledi. Peletra, “Papa’nın gelişinden bir beklentimiz yok.” dedi.İstanbul...

İstanbul Latin Katolik Episkoposu Monsenyör Louis Peletra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Papa Francis’in herhangi bir istek ve talepte bulunmayacağını söyledi. Peletra, “Papa’nın gelişinden bir beklentimiz yok.” dedi.

İstanbul Latin Katolik Kilisesi Ruhani Reisliği, basın mensuplarının çalışma şekli ve ziyaretlerle ilgili basın toplantısı yaptı. Papa Francis’in İstanbul ziyaretinde basın mensupları için Harbiye’deki Hilton Oteli’nde bir büro oluşturuldu. Patrikhane’den akredite olan gazeteciler burada haber takibi yapabilecek. Papa'nın katılacağı ayin ve ziyaretlere alınacak gazetecilerin sayısı, yarın yapılacak toplantının ardından kurumlarına bildirilecek.

Papa’nın ziyaretiyle ilgili bilgi veren İstanbul Latin Katolik Episkoposu Monsenyör Louis Peletra, “Belirlenen programa göre Vatikan Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti arasında ilişkileri geliştirmek amacıyla Papa Hazretleri, Roma’dan direk olarak Ankara’ya gelecektir. Protokol görüşmeleri yanı sıra Papa Francis’in Diyanet İşleri Başkanı’yla görüşmek arzusunu çok değerli buluyor. Bu görüşmenin, Katolik kilisesinin bu topraklarda varlığına dikkat çekeceğine, dinlerin barış içinde birlikte yaşamasına, İslam ve Hıristiyanlık diyalogunun ilerleyeceğine inandığımızı vurgulamak isteriz.” diye konuştu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Peletra, “Papa ziyareti, Türkiye’deki Katolik ve Hıristiyan’ların durumuyla ilgili bir iyileştirmeyi öngörüyor olabilir mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde ne talep edecek?” şeklindeki soruya, “Öncelikle Papa ziyaretinin taleplerle ilgisi yok. Belli talepleri gündeme getirme gibi bir hedefi yok. Bize sorarsanız, Katolik kilisesinin yasal olarak tanınmasıdır. Papa’nın ziyaretinden bir beklentimiz yok.” diye cevap verdi.

'PAPA FRANCİS’İN AYİNE KATILACAĞI KATEDRAL’DE SON HAZIRLIKLAR YAPILIYOR'

Cumartesi günü İstanbul’a gelecek olan Papa Francis için Harbiye’deki Katedral Kilise’sinde hazırlıklar devam ediyor. Papa’nın ziyaret edeceği ve ayine katılacağı Katedral, basın mensuplarına tanıtıldı. Türkiye Ruhani Reisleri Kurulu Basın Sözcüsü Rinaldo Marmara, “Türkiye’yi ziyaret eden 4. Papa’dır. Papa’lar seçildikten sonra Türkiye’yi ziyaret ediyorlar. Ekümenik Patrik Bartelomeus’u. Bu artık bir adet oldu. Papa Francis de bu sene Türkiye’yi ziyaret edecek. Katedral’de hazırlıklar devam ediyor ama gün de yaklaşıyor. Tamamlamak lazım. Papa’nın gelişi biraz geç bildirildi. Diğer papalar daha erken bildiriliyordu. Bunda biraz geç haber verildi. Yaklaşık 2 aydır çalışmalar devam ediyor.” şeklinde bilgi verdi.

Katedral’de tadilat yapılan yerleri gösteren görevli Ara Topakian, “Üstten su sızıyormuş. Tamamen çökmüştü. Aynı şekilde çizdiler. Eskiyen yerlere boya yapıldı. Yaklaşık bir aydır tadilat devam ediyor. Yarın da temizlik yapılacak.” dedi.

Basın toplantısına, Saint Esprit Katedral Başrahibi Peder Nicola da katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.