Katma değeri artırmalıyız

Katma değeri artırmalıyız

ASKON tarafından düzenlenen panelde konuşan Girişim Merkezi Yöneticisi Taner Baltacı, “Uluslar arası arenada üst seviyelere çıkmak için AR-GE yapmamız lazım. Kilogramda 1,5 dolar ihracatımız var. Bunu yukarı çekmemiz lazım” dedi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya Şubesi, Pazartesi Toplantıları’nda bu hu hafta ‘Geleceği Planlamada Yeni bir Yaklaşım’ isimli panel gerçekleşti. Panele Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Birol Dağ, Prof. Dr. Ali Ünüvar ve Girişim Merkezi Yöneticisi Taner Baltacı konuşmacı olarak katıldığı. Sanayicilerin yoğun ilgi gösterdiği programda ‘Üniversite-Sanayi işbirliğinde Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi Yaklaşımı, Konya Teknokent ve Avantajları, KOBİ’lerde Etkin Büyüme Yönetimi, İşletmeniz İçin Büyüme Senaryoları, Geleceği Yönetmek, KOBİ’lerde Stratejik Yönetim, Global Rekabet ve KOBİ’lere Etkisi, Yeni Pazar, Yeni Müşteri, Yeni Ürün, KOBİ’lerde İnovasyon’ konuları masaya yatırıldı. Programın açılışında konuşan ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, ASKON olarak bir birinden önemli konuların konuşulmasına vesile olduklarını belirterek, “Bugün Konyamız için stratejik bir kuruluş olan Teknokent’in değerli hocaları ile önemli konuları konuşacağız. Bir araya gelip konuştuğumuz destekler hakkında çok da bilgi sahibi değiliz aslında. Bunlar hakkında bilgi alacağız” dedi.

AR-GE’Yİ GÜNDEMİNİZDE TUTUN

Toplantıda ilk sunumu Prof. Dr. Ali Ünüvar yaptı. AR-GE’nin önemine dikkat çeken Ünüvar, “AR-GE’yi bilim adamları ve mühendisler uygular. Bilim adamının amacı, bilgi üretmek ve kendi alanında uzmanlaşmaktır. Mühendisin amacı da, kendini ürüne odaklamak, kariyerini çalıştığı kurumla birleştirmektir. AR-GE çalışmalarını sistematik bir şekilde uygulayan ve birikmelerini sürekli yenilikçi çözümlere odaklayan ülkelerde refah seviyesi yüksektir. AR-GE’siz gelişme olmaz. Teknoloji dışarıdan almak yerine biz üretmeliyiz. Kriz zamanında bazı firmalar daha çok kazanır. Bu firmaların AR-GE yapmalarının faydasıdır” dedi. 

Girişim Merkezi Yöneticisi Taner Baltacı ise, şirketlerde stratejik büyüme noktasında bilgiler verdi. Baltacı, “İşletmelerin büyümesi için eğitim çalışmalarını önemsiyoruz. AR-GE desteklerine aracı oluyoruz. Temel amaç ise sizler vesilesi ile Türkiye’nin gelişmesidir. Devletin verdiği AR-GE destekleri çok fazla. Uluslar arası arenada üst seviyelere çıkmak için AR-GE yapmamız lazım. Kilogramda 1,5 dolar ihracatımız var. Bunu yukarı çekmemiz lazım. Bu aR-GE ile olur. Ürünümüze katma değer katmazsak bir cep telefonunu bir kamyon domatese satarız. AR-GE için büyük bütçeler lazım gibi yanlış bir algı var. Bu yanlış. AR-GE sonucu oluşan katma değer ile firmalar daha fazla kazanabilir” diye konuştu.

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.