Kartvizit rezaleti sürüyor

Kartvizit rezaleti sürüyor

Fuhuş kartviziti rezaletinin önüne bir türlü geçilemiyor. Emniyet ekiplerinin sıkı denetimine ve yapılan uyarılara rağmen, maneviyat şehri Konya'ya yakışmayan görüntüler oluşmaya devam ediyor

Otobüs duraklarına ve kaldırımlara atılan fuhuş amaçlı üstünde kadın adı ve telefon numarası yazılı kağıtlar, çirkin görüntülerin oluşmasına neden oluyor. Atılan fuhuş kartvizitlerinin önüne geçilemiyor. Konya sokaklarına 3-4 yıldır sürekli atılan ve bir türlü önüne geçilemeyen fuhuş kartvizitleri “Yeter artık” dedirtiyor.  Kalabalığın en yoğun olduğu yerlere atılan bu kartvizitler, Konya’nın imajını da bozuyor. Konya'ya gezmek için gelen yerli ve yabancı birçok turist çirkin görüntü karşısında şaşkın kalıyor. Fuhuşa aracılık için kartvizit atanlar yakalanıp göz altına alınıyor. Fuhuş kartviziti atmanın 39 TL'lik çevreyi kirletme cezasından başka hiçbir yaptırımı olmadığı için, Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri de bazen çaresiz kalıyor. Emniyetin verilerine göre Konya genelinde fuhuş yolunu kolaylaştırmaktan dolayı 100'ün üzerinde kişiye yaklaşık  11 bin TL ceza yazıldı. Vatandaş ise bu rezalete son verilmesini istiyor.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILSIN

Vatandaşlar ve özellikle cadde üzerinde bulunan esnaf, durumdan bir hayli şikayetçi. Yeni neslin olaylara duyarsız kaldığını ve bu gibi kötü tablolarla karşılaşmanın artık günümüzde olağanlaştığını dile getiren vatandaşlar, “Mevlana Caddesi’nde kimliği  belirsiz kişi veya kişiler tarafından üzerinde isim ve numara yazalı olan fuhuş içerikli kartvizitler, hepimizin canını sıkıyor. Yerlere atılan kartvizitleri kimlerin attığını göremiyoruz. Ama en çok şehrin en yoğun olduğu yerleri seçiyorlar. Bu olaylar bir ara durmuştu. Şimdi tekrar yaşanmaya başlandı. Kartvizitleri atan kişilere karşı önlem neden alınmaz? Bu çirkin görüntülere şahit olan yerli ve yabancı turistler neden Konya hakkında yanlış bir izlenime sahip olsun? Ben inanıyorum ki Konya'yı gezip gördükten sonra çoğu insan, Konya hakkında çok büyük bir yanılgıya sahip oluyor, olmaması da mümkün değil. Biz Konya'yı maneviyat şehri olarak tanıtmaya çaba gösterirken, birileri adımızı karalamaya çalışıyor. Zafer ve Alaaddin civarı, maalesef artık ailecek geçilebilecek yerler olmaktan çıktı. Alaaddin Tepesi'nde niye güvenlikçiler ve polisler devriye gezmiyor? Duyuyoruz, bu kağıtlar sadece bu çevrelere değil, sanayilerde bile atılıyormuş. Bir çok tanınmış isim bile gece hayatına artık çekinmeden katılıyormuş. Caydırıcı cezalar getirilmeli. Bu ceza duruma göre değişiklik gösterebilir.  Bu durumu  Konya dışından gelen misafirlerimize izah edemiyoruz, yarın yevmi kıyamette Allah'a nasıl izah ederiz” dedi.

EMRE ÖZGÜL 

merhabahaber.com

4-1.20160801113156.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum