Kart’tan işkence uçakları soruları

Kart’tan işkence uçakları soruları

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, hükümetin, ''CIA'in işkence uçaklarının Türkiye'de konaklamasına ve ikmal yapmasına bilerek yardım ettiğini'' iddia etti

art, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile düzenlediği basın toplantısında, eski İzmir Barosu Başkanı Noyan Özkan'ın, ''CIA örgütünün, kiraladığı uçaklarda bazı ülkelerde terör iddiasıyla gözaltına aldığı insanlara işkencede bulunduğu, bu konuda Türkiye'nin de istasyon ve zaman zaman merkez olarak kullanıldığı'' iddialarına ilişkin, 2005 yılında suç duyurusunda bulunduğunu ve kamu davası açılmasını talep ettiğini anımsattı. Atilla Kart, aradan 5 yıl geçmesine rağmen adli mercilerin söz konusu suç duyurusu ile ilgili görevlerini yerine getirmediğini öne sürdü.
CHP'li milletvekillerinin de girişimlerde bulunduğunu, soru ve araştırma önergeleri ile konuyu Meclise taşıdığını belirten Kart, ancak hükümetin ''olayları inkara'' devam ettiğini ileri sürdü. Kart, ''Hükümet işkence uçaklarının Türkiye'de konaklamasına, ikmal yapmasına bilerek yardım ve yataklık yapmak suretiyle CIA ile işbirliği içine girmiştir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.