Kartal’da kritik süreç

Kartal’da kritik süreç

Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, yeşil-beyazlı ekibin kritik günlerden geçtiğini belirterek, 16 Ocak Cuma gününe kadar ekonomik sorunların çözülmesinin gerektiğini söyledi

 

Lig’in ikinci yarısının hazırlıklarını Antalya’da sürdüren Konyaspor’da Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, kampı ve transfer çalışmalarını değerlendirdi. Düzkaya, “Konyaspor olağanüstü günlerden geçiyor. Özellikle de 16 Ocak’a kadar bazı sorunları çözmek zorundayız” dedi. Çözülecek sorunların başında da ekonomik krizin geldiğini, aksi taktirde Konyaspor’u çok zor günlerin beklediğini belirten Düzkaya, transfer çalışmaları konusunda da geniş açıklamalar yaptı.

 

ÇALIŞMALARIMIZ İYİ GİDİYOR

 

Antalya’da yapılan 2 ve 3. kamp dönemlerinde takımla birlikte olan ve özele maçları izleyen futbol şube sorumlusu Mustafa Düzkaya, kampa ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü.  “Kamp oldukça iyi geçiyor. Burada hava koşulları çok güzel. Oyuncularımız ikinci yarı maçlarının zorlu geçeceğinin bilinciyle çalışıyorlar. Ortam oldukça iyi. İkinci yarıya zorlu bir Ankaraspor maçıyla başlayacağız. Hazırlık dönemini iyi değerlendirip Ankaraspor ile dış  sahada oynayacağımız maçtan en iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz, Burada bulunduğumuz süre içerisinde 2 ya da 3 hazırlık maçı daha oynayarak, hazırlıklarımızı tamamlayacağız.”

 

Turkcell Süper Lig’in ikinci yarısıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Futbol Şube Sorumlusu Düzkaya,  “Öncelikle sezonun ikinci devresinde ilk 5 haftada zor bir dönemden geçeceklerini, bu süreyi en az kayıpla geçmeleri gerektiğini söyledi. Düzkaya, “İkinci devredeki hedefimizin bu 5 maçın ardından daha net bir şekilde ortaya çıkacağını düşünüyorum” dedi.

 

ÖNCELİKLE PARA SORUNU ÇÖZÜLMELİ

 

Transfer çalışmalarını da masaya yatıran Düzkaya, bu konuda da şunları söyledi. “Bizim çok fazla transfer ihtiyacımızın olduğunu düşünmüyorum. Bazı mevkilere Konyaspor’a faydasını olacağını düşündüğümüz oyuncuları alarak takviye yapacağız. Görüştüğümüz isimler var. Ama ara transferde kadronuza dahil etmek istediğiniz oyuncu sayısı 3-4’ü geçmeyecek. Ancak, bizim esas sorunumuz para. Şu ana kadar kimsenin bu konuda bir adım atmaması bizleri son derece düşündürüyor. Çünkü, bu ayın 16’sına kadar bazı şeylerin olması lazım.  Dahası Konyaspor’da öncelikle para sorununu çözmeliyiz. Öncelikle de kendi futbolcularımızın alacaklarını ödemeliyiz. Ondan sonra da görüştüğümüz oyuncuları kadromuza dahil edeceğiz. Bunun için de Konya’nın önderleri bu takım için bir şeyler yapmalı. Konyaspor ne benim, ne 3-5 yöneticinin ne de Giray Bulak’ın takımı. Bu takım Konya’nın takımı. Dolayısıyla da Konyalı takımına sahip çıkmalı. Kulübün bugün itibarı ile acilen 1,5 veya 2 milyon lira gibi bir paraya ihtiyacı var. Eğer Konya gibi bir şehir bu parayı bulamıyorsa gerisini düşünmek bile istemiyorum.”

 

GİRAY BULAK BİZİM İÇİN ŞANS

 

Yeşil-beyazlı ekibin Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, Giray hocanın gece gündüz çalıştığını, Giray hocanın Konyaspor için büyük bir şans olduğunun da altını çizerek, sözlerine şöyle devam etti. “Şükürler olsun ki bu takımın başında Giray hoca var. Kendisi bir yönetici gibi çalışıyor. Başka bir hoca olsa bu şartlarda bu takımın başında kalır mıydı bilinmez. Çünkü, çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Kimsenin bu sıkıntıya dayanacağına ihtimal vermiyorum. Buna rağmen, Giray hocanın bazıları tarafından eleştirilmesine de bir anlam veremiyorum.”

 

MENAJERLERİN POMPALAMASI

 

“Konyaspor golcüsünü buldu” şeklinde dün ajanslara düşen transfer haberleri konusunda da açıklama yapan Mustafa Düzkaya, Ankarasporlu Konate ile ilgili ise bu futbolcu ile ilgili kesinlikle bir tasarruflarının olmadığını belirtti. Düzkaya, “Konate haberini büyük bir ihtimalle menajerler pompalıyor. Bizim bu oyuncu ile ne bir görüşmemiz var ne de bize gelen bir teklif var. Konyasphor gündeminde Konate diye bir oyuncu kesinlikle yok. Bizim transferini düşündüğümüz oyuncular belli. Bunu da kamuoyu zaten biliyor. Konate haberi tamamen düzmece bir haber” dedi.

 

POLJAÇ İÇİN KARAR VERECEĞİZ

 

Düzkaya, Konyaspor’un Antalya kampında denediği Norveçli oyuncu Poljac transferi için ise şunları söyledi: “Bu oyuncu takımla birlikte çalışmalara devam ediyor. Konyaspor olarak net kararı vermedik, ama Norveçli futbolcunun takımımıza yararlı olacağını düşünüyoruz. Büyük bir ihtimalle kendisi ile anlaşmaya çalışacağız. Ancak, Şu an için net bir şey söylemek erken olur. Dolasıyla da bu oyuncu hakkında son kararı hocamız verecek. Genel anlamda kötü bir oyuncu değil. Takımımıza katkısı olacağını düşünüyoruz. Norveçli oyuncu konusunda net kararı önümüzdeki günlerde vereceğiz.”

 

RESİM ALTI

 

Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Düzkaya, para sorununun 16 Ocak Cuma gününe kadar çözülmesinin gerektiğini söyledi.  Düskaya, “Bizim esas sorunumuz para. Şu ana kadar kimsenin bu konuda bir adım atmaması bizleri son derece düşündürüyor. Çünkü, bu ayın 16’sına kadar bazı şeylerin olması lazım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.