Kartal lige döndü

Kartal lige döndü

Cumartesi günü Ankara’da oynanan hazırlık maçında Karabüksporla golsüz berabere kalan Konyaspor’da, gözler hafta sonunda deplasmanda oynanacak Bursaspor maçına çevrildi.

Hazırlık döneminin son özel maçını Karabükspor ile Ankara’da oynayan ve rakibiyle golsüz berabere kalan Konyaspor’u lig heyecanı sardı.. Üç dönem halinde gerçekleştirilen hazırlık kamplarının ardından önceki akşam, Başkent ASAŞ stadında Karabükspor ile son hazırlık maçında karşı karşıya gelen yeşil-beyazlılar, rakibe oranla daha üstün oynamasına rağmen gol alanlarında etkili olamadı ve ligin kendisi gibi yeni ekibiyle 0-0 berabere kaldı. Kartal’da, yeni transferler Emre Toraman, İvan Lietava, Peter Grajciar ve denenen İbrahim Ege de forma giydi. Dün dinlenen Konyaspor’da, Bursaspor maçının hazırlıkları da bugün akşam saatlerinde Tatlıcak tesislerinde yapılacak antrenmanla başlayacak.

MAÇTA GOL SESİ ÇIKMADI
Ankara bölgesinden Selçuk Yılmaz’ın düdük çaldığı ve yardımcılıklarını Kenan Özgen ve Nuri Dalkılıç’ına yaptığı maçta Konyaspor şu kadro ile mücadele etti: Gökhan, Ufukhan (Emrah dk.46), Basem Abbas, (Emre Toraman dk.73), Erdinç, Kere, Burak (İbrahim Ege dk.10) (Eser dk.82), Adnan, Borek (Montano dk.46), Veli, Lietava, Grajciar (Erdal dk.78).. Maçta Ercüment, Görkem, Ali Dere ve Mehmet Sedef ise forma şansı bulamadı.
Konyaspor ile Karabükspor arasında yapılan karşılaşmanın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, Kartallar  İvan Lietava ve Borek Dockal ile yakaladığı iki gol pozisyonundan yararlanamadı. İkinci yarıya da etkili başlayan Konyaspor’un, İvan Lietava’nın düşürülmesi sonucu bir penaltısı verilmedi. Yeşil-beyazlı takımda Emre Toraman'ın 2, Erdal Kılıçaslan ve Montano'nun birer şutları kaleci Tomiç'te kaldı.
Karabükspor maçını izleyen ve dün kendisiyle görüştüğümüz Başkan Bahattin Karapınar, Petergrajciar’ın iyi bir oyuncu olduğunu belirterek takım oyunu olarak  çok iyi olmadıklarını söyledi.. Karapınar, “yoğun çalışma döneminden yeni çıktık. Avusturya’da yapılan hazırlık maçlarında çok daha iyiydik. Ama, Karabükspor karşısında oynanan oyundan memnun değiliz. Bireysel olarak iyi bir takımız. Eksiklerimiz lige kadar tamamlayarak sezona en az eksikle girmek istiyoruz” şeklinde konuştu..  
TRANSFER YİNE HAREKETLENDİ
Konyaspor’da, Slovak oyuncular Peter Grajciar, İvan Lietava ve Kasımpaşa’dan ayrılan Emre Toraman’a imza attırılmasının ardından son iki günde transferde yeni hareketlilik yaşanıyor. Özellik forvette görülen eksiklik üzerine arayışa geçen Konyaspor yöneticileri, transferde ilk sıraya Diyarbakırspor’da serbest kalan Tazemata’yı aldı.. Bazı takımlarında talip olduğu bu futbolcuyla dün gün boyunca Başkan Bahattin Karapınar ve teknik direktör Ziya Doğan görüşmeler yaptılar. Transfer listesinde yer alan bir diğer yabancı futbolcunun ise, Ankaragücü’nden ayrılması planlayan Meye olduğu kaydedildi.. Kamerun milli takımı oyuncusu Webo’nun transfer ücretinini çok yüksek olduğunu ve kendisininde Tüirkiye’ye gelmek istemidiğini belirten Başkan Karapınar, “keşke Webo koşullarımıza uysa ve gelse de transfer etsek” dedi.
Konyaspor’da, transferin yanı sıra bazı oyuncularında gönderilmesinin gündeme gelebileceği öğrenildi. Bunların başında da Avusturalyalı kaleci Danny Vukoviç’in yer aldığı ileri sürüldü.. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız başkan Bahattin Karapınar, “düşünülüyor, ama henüz şu anda kesin kararımızı vermedik” diye konuştu.. Vukoviç’in gönderilmesi halinde Galatasaraylı Orkun’un transferinin gündeme gireceği açıklandı. Başkan Karapınar, kaleci dışında başka oyuncu göndermeyi düşünmediklerini de sözlerine ekledi.. Ancak, alınan bilgilere göre, bir veya iki yabancı oyuncu daha transfer edilmesi halinde Danimarkalı oyuncu Jones Troest’in de gönderilebileceği öğrenildi. Öte yandan, bir süredir Konyasporla antrenmanlara çıkan İbrahim Ege ile Mehmet Sedef’e sıcak bakıldığı, bu futbolcularla önümüzdeki günlerde masaya oturulacağı öğrenildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.