Kartal kan ağlıyor

Kartal kan ağlıyor

Konyaspor, galibiyete hasret kaldı. Yeşil-beyazlı ekip, son oynadığı 9 resmi maçta galibiyet yüzü görmedi. Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya: Transfer yapıp takımı güçlendireceğiz

Konyaspor, ligde ve kupada oynadığı son 9 resmi maçta galibiyete hasret kaldı. 
Konyaspor, son olarak 1 Kasım 2008'de deplasmanda oynadığı ve 2-1 kazandığı Hacettepe maçından sonra oynadığı 7 lig ve 2 kupa maçında galibiyet yüzü görmedi. Ligde Hacettepe maçından sonra sırasıyla oynadığı Gençlerbirliği, Sivasspor, Kayserispor, Kocaelispor, Bursaspor, Eskişehirspor, Fenerbahçe maçlarından galip gelemeyen Konyaspor, Fortis Türkiye Kupası'nda karşılaştığı Denizlispor ve Manisaspor maçlarını da kaybetti. Son oynadığı 9 resmi maçta galibiyetle tanışamayan Konyaspor, taraftarına ligin ikinci yarısında bambaşka bir takım izletmek istiyor. Turkcell Süper Ligi'nin 10. haftasında Konyaspor, kendi sahasında oynadığı Gençlerbirliği maçından sonra oynadığı 8 maçta sadece 1 gol kaydedebildi. Ligin ilk yarısının son maçında Konya'da oynanan olaylı Fenerbahçe maçında Konyaspor, 8 maçlık gol suskunluğunu Veysel'in attığı golle bozmuştu. Konyaspor'un ligde ve kupada oynadığı son 9 resmi maçta aldığı sonuçlar şöyle:

"9 Kasım 2008 Konyaspor - Gençlerbirliği: 2-2 12 Kasım 2008 Konyaspor - Denizlispor: 0-1 (Fortis Türkiye Kupası),16 Kasım 2008 Sivasspor - Konyaspor: 1-0,23 Kasım 2008 Konyaspor - Kayserispor: 0-0, 30 Kasım 2008 Kocaelispor - Konyaspor: 3-0,7 Aralık 2008 Konyaspor - Bursaspor: 0-0, 14 Aralık 2008 Eskişehirspor - Konyaspor: 0-0,19 Aralık 2008 Konyaspor - Fenerbahçe: 1-2, 7 Ocak 2009 Manisaspor - Konyaspor: 1-0 (Fortis Türkiye Kupası)"
BU DURUMA DÜŞMEK İSTEMEZDİK
Konyaspor, Fortis Türkiye Kupası'nda Manisaspor karşısında aldığı mağlubiyetle gruptan çıkma şansını kaybetti. Fortis Türkiye Kupası C Grubu'nda oynadığı 3 maçtan da puan alamayan ve son sırada yer alan Konyaspor, Manisaspor maçında aldığı 1-0'lık yenilgiyle kupada havlu attı. Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya, kupadan elendiklerini, artık lige konsantre olmak zorunda olduklarını belirterek, "İlk yarıda birkaç pozisyonlarımız vardı. Fakat bunları değerlendiremedik. Kötü bir gol yedik ve sonucunda mağlup olduk. Kupada bu duruma düşmek istemezdik. Artık lige konsantre olmalıyız. Bu takım iyi bir takım. İkinci yarı için yoğun bir çalışma içindeyiz. Takımımız tekrar Antalya'ya döndü. Yapacağımız transferlerle takımımız daha da güçlenecektir. Ama alınan bu mağlubiyetler yapacağımız transferleri olumsuz etkiliyor" dedi.
Fortis Türkiye Kupası C Grubu'nda ilk maçını Sivasspor ile oynayan ve bu maçtan 1-0 mağlup ayrılan Konyaspor, gruptaki ikinci maçında Denizlispor ile Konya'da karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlılar bu maçtan da 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Grupta oynadığı 3 maçtan da 1-0'lık skorlarla mağlup ayrılan Konyaspor, son maçını 18 Ocak'ta Alanyaspor ile Konya'da oynayacak.
EKONOMİK KRİZ DEVAM EDİYOR
Konyaspor, içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkabilmenin yollarını arıyor. Ara transfer döneminde gözlemlediği ve iyi not verdiği 3 futbolcunun alınabilmesi için maddi destek bekleyen Yeşil-beyazlılar, Fortis Türkiye Kupası C Grubu'ndan elenmenin de üzüntüsünü yaşıyor. Sezona 15 oyuncuyu renklerine bağlayıp, 3'üncü haftada da yaptığı hoca değişikliği ile iddialı bir şekilde giren Konyaspor, ilk yarıda beklediğini bulamadı. Gerek oyuncuların performans yetersizliği nedeniyle beklentileri karşılayamaması, gerekse Fortis Türkiye Kupası'nda oynanan 3 maçın 3'ünü de kaybetmesi nedeniyle zor günler geçiren Konyaspor, ikinci yarıda güç kazanabilmek için transfere yöneldi. Konya Şeker Fabrikası'ndan ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nden gelmesi beklenen maddi destek ile adı geçen 3 oyuncuyu renklerine bağlamak isteyen Konyaspor, diğer taraftan da Fortis Türkiye Kupası'nda oynadığı 3 maçı da kaybederek kupaya veda etmenin üzüntüsünü yaşıyor. Kupa maçlarından gelecek olan para desteği ile rahat bir nefes almak isteyen Konyaspor'un, bu fırsatın kaçırılmasının ardından şehrin ileri gelenleri ve işadamları ile görüşmeler yaparak maddi destekte bulunmalarını isteyeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum