Kartal, dün dinlendi

Kartal, dün dinlendi

Yarın oynanacak Galatasaray maçına galibiyet parolası ile hazırlanan Konyaspor, bugün yapılacak ter antrenmanı ile çalışmaları tamamlayacak. Bulak: Galatasaraydan korkmuyoruz

Turkcell Süper Lig’de geçtiğimiz hafta Antalyaspor’u yenerek moral kazanan Konyaspor, yarın oynanacak Galatasaray maçına galibiyet hesapları yaparak hazırlanıyor. Galatasaray maçının hazırlıklarını Salı gününden itibaren sürdüren Konyaspor’da, teknik direktör Giray Bulak, futbolculara izin verdi ve yeşil-beyazlılar dünü istirahat ederek geçirdiler. Yarın oynanacak maçın son çalışmasını bugün yapacak olan Konyaspor’da morallerin çok iyi olduğu gözlenirken, takımda Serhat’ın dışında önemli bir eksiğin bulunmadığı açıklandı. Galatasaray maçına 3 puan almak için çıkacaklarını söyleyen Konyaspor futbol şube sorumlusu Mustafa Düzkaya, her geçen gün takım olma yolunda emin adımlar attıklarını, bunu Galatasaray maçında da devam ettireceklerini söyledi.

G.SARAY’DAN ÇEKİNMİYORUZ
Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak ise Galatasaray’dan kesinlikle çekinmediklerini ifade ederek, “İyi bir oyunla bu maçtan galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum" dedi.
Takımda motivasyon ve kazanma isteğinin üst seviyede olduğunu ifade eden Giray Bulak, “Yarın çok çok iyi bir maç oynayacağız. Haftanın son maçı ve bütün Türkiye'nin izleyeceği bir maç olacak. Bundan ötürü iyi bir maç oynayıp rakibimizi yenmek istiyoruz. Neler yapabileceğimizi biliyoruz. Son haftalarda daha özgüvenli oynuyoruz. Daha iyi bir takım olduk ve daha da iyi seviyelere geleceğiz. Rakibe baskı kuran, çok fazla geriye çekilmeyen bir ekip olduk. Oyuncuların taktik anlayışı çok gelişti. Kazanma arzuları son derece üst seviyerde. Bu bakımdan pazar günü hiç çekinmeden çok iyi bir oyunla Galatasaray maçını kazanacağız” diye konuştu.
KAZANMAYI DÜŞÜNÜYORUZ
Giray Bulak, Galatasaray'da eksik oyuncuların takımımız adına avantaj olarak düşünüp düşünmediği şeklindeki soruya “Servet çok beğendiğim bir oyuncuydu. Ayağının kırılması beni çok üzdü. Bu maçlar çok önemli değil. Beni asıl endişelendiren Milli Takım'ın İspanya ile oynayacağı maçta Servet'in olmaması. Tabi ki yeni bir hocanın olması Galatasaray için bu maçta avantaj olabilir. Ama bu ağır saha şartlarında perşembe, pazar maç oynamak kolay değil. Ama bir gerçek daha var. Dünyada haftada iki maç oynayan takımlar daha başarılı oluyor ve bu da rakibimiz için bir avantaj olacak. Bizim kendi oyun yapımız ve planımız var. Biz Galatasaray'ın ne yapacağı ile ilgili hiç birşey düşünmüyoruz. Sadece kazanmaya konsantre olduk ve kazanma inancımız var. İyi oynayıp kazanmak istiyoruz” cevabını verdi.
SAHAMIZ KIŞ ŞARTLARINA UYGUN DEĞİL
Türkiye'de özellikle kış şartlarında sahaların futbol oynamaya elverişsiz olduğunu ve Avrupa'daki sahaların örnek alınması gerektiğini belirten Giray Bulak sözlerine şöyle devam etti: "Kış şartlarında eldeki mevcut sahamız futbol oynamaya çok müsait bir saha ve zemin değil. Bunu geçen haftalarda da dile getirdim. Ama yapacak başka bir şeyimiz yok. Yetkililerin biran önce bu soruna çözüm bulması lazım. Futbol sonuçta iyi zeminlerde, iyi statlarda oynanmalı. Avrupa'yı görüyoruz. Maçlardan önce, arada ve sonrasında hep 'Türkiye'de antrenör olmaktansa, Avrupa'da seyirci olup o maçları izlemek lazım' diyorum. Bunu çok içten söylüyorum. Çünkü sonuçta insanlar oraya zevk ve keyif almaya gidiyor. Türkiye'de bu şartlarda dışarıda ıslanacaksınız, başınıza kar yağacak, sahada tamamen toprak bir alan göreceksiniz, Oyuncuların suda boğuşmasını göreceksiniz, hem üşüyeceksiniz, hem para vereceksiniz, hem zamanınızı harcayacaksınız. İnsanlar neden maça gidip izlesin. Evde çayını demler, açar çocuğuyla ailesiyle televizyonda verilen maçları izler. Bizim de Avrupa ile yarışabilmemiz ve ligimizi iyi satabilmemiz ve daha iyi işler yapabilmek için biran evvel oynanacak sahaları Fenerbahçe ve Kayseri Kadir Has Stadı gibi yapmamız ve insanları da oraya beklememiz lazım." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.