Kartal: Dershaneleri Kapatmak Anadolu'daki Öğrencilerin Önünü Keser

Kartal: Dershaneleri Kapatmak Anadolu'daki Öğrencilerin Önünü Keser

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, hükümetin dershaneleri kapatmasının Anadolu'daki öğrencilerin önünü keseceğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, hükümetin dershaneleri kapatmasının Anadolu'daki öğrencilerin önünü keseceğini söyledi.

Kartal yaptığı açıklamada, son günlerde ülke gündemini oluşturan dershanelerin ve etüt merkezleri ile okuma salonlarının kapanmasını asla tasvip etmediklerini söyledi. Öğrencilerin eksik kalan derslerini tamamlayan ve sayısı 3 bini geçtiği ifade edilen dershaneleri Milli Eğitim'de alt yapısını hazırlamadan yasa ile kapatmanın Anadolu çocuklarının önünü keseceğini ifade eden Kartal, "Ayrıca okuma evlerinin ve etüt merkezlerinin kapatılması ise kabul edebileceğimiz bir şey değildir." ifadesini kullandı.
100 bin kişinin istihdam edildiği bu kurumları bir çırpıda yasa ile kapatmanın yaklaşık 500 bin kişinin aşsız kalacağı anlamına geldiğini vurgulayan Kartal şöyle devam etti: "Dersanelerin alt yapısı hazırlanmadan okullara dönüştürülmesi mümkün değil. Teşvik verileceği enerji de indirimlerin yapılacağı, arazi tahsisi yapılacağı ve öğrenci verileceği konuları ise hazırlanan taslak metnin de olmadığı gibi nasıl yapılacağı belli değil. Devlet tarafından öğrenci başına bin 500 TL destek verileceği söyleniyor, özel okulların kapısı 10 bin TL'den açılıyorken fakir - fukara çocukları eğitim süresi ortalama dört yıl olan özel okullarda bu aradaki farkı nasıl karşılayacak. Bu farkı karşılamaları mümkün değil, ayrıca okula dönüşen ve hiç öğrenci bulamayan dershanelerin sonu ne olacak, Doğu ve Güneydoğu ile kırsal kesimlerde kaç müteşebbis gidip özel okul açar?"

Sınavların olduğu bir ülkede ders takviyesini yasa ile engellemenin mümkün olmadığını vurgulayan Kartal, "Buralar istihdam sağlayıp vergi üreten kurumlardır. Dershaneleri kapatmak bu tür yerleri kayıt dışı kurumlar haline getirir ve merdiven altlarına indirerek ülke ekonomisine de zarar verir. Ayrıca basına yansıyan şekli ile belediyelerin dershane açacağı konusunda ise tereddütlerimiz var, çünkü PKK'nın siyasi sözcüleri bu işe belli bölgelerde el atarsa önü alınmaz yaralar açar. Bu imkanı bu tür yapılara vermemeliyiz. Hükümetin bu kararından vazgeçmesi hepimizin hayrına olur." şeklinde konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.