Kartal değişiyor

Kartal değişiyor

Atiker Konyaspor’a yeni sezon öncesi transferde bir çok oyuncunun katılması beklenirken takımın çehresi ve oyun anlayışı da değişecek

Spor Toto Süper Lig’de 2016-2017 sezonuna yeni bir teknik ekiple başlayacak Atiker Konyaspor’da kadro yapısı geçen yıla göre değişime uğrayacak. Teknik direktörlük görevine getirilen Mustafa Reşit Akçay, yeni sezonda  saha içi oyun sisteminde değişikliğe gidecek. Atiker Konyaspor’da yapılan ve yapılması planlanan transferlerle  takımın çehresi değişecek. 3 sezondur kemik bir kadro yapısı ile oynayan yeşil-beyazlı ekip yeni sezonda yeni yüzleriyle mücadele edecek. Atiker Konyaspor şuana kadar 3 oyuncu transferi gerçekleştirirken 6 oyuncu daha transfer etmeyi planlıyor .    

OYUNCULARLA BİRLİKTE SİSTEM DE DEĞİŞİYOR

Atiker Konyaspor Aykut Kocaman döneminde oynadığı futbol sistemi ile ara sıra eleştiri alsa da büyük başarılara imza attı. Kocaman takım halinde savunma ve kontrollü oyunu tercih ederek Atiker Konyaspor’un başında kaldığı 3 sezonda bu sistemi takıma uygulamayı başardı. Kocaman bu sistemle futbol zevki vermediği gerekçesiyle eleştirilere maruz kalmasına rağmen yakaladığı başarılar ile yeşil-beyazlı camianın tarihine ilkleri yaşattı. Aykut Kocaman uyguladığı sistemle  Avrupa ligine direkt katılırken Türkiye Kupasını da Atiker Konyaspor’a kazandırdı.

REŞİT AKÇAY’IN SİSTEMİ FARKLI

Atiker Konyaspor’un yeni teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay’ın oyun tarzı ise Kocaman’a göre biraz daha farklı. Akçay hücumu seven tarzıyla dikkat çekiyor. Akçay Konyaspor’a imza attıktan sonra oyun tarzıyla ilgili ilk ipucunu “ hedefimiz topu 6-8 saniyede rakip kaleye taşımak” açıklamasıyla vermişti. Akçay bu nedenle sntraforlarla orta sahanın arasında forvet arkası oynayabilecek oyuncu transferi istiyor.          

YENİ SEZONDA ATAK FUTBOL VE  BOL ŞUT BEKLENTİSİ 

Atiker Konyaspor geride kalan sezonda da ligin en az şut çeken takımı oldu. Yeşil-beyazlı ekip maç başına 7,1 şut çekti.  Yeni sezonla birlikte bu istatistiğin değişmesi bekleniyor. çünkü Mustafa Reşit Akçay’ın geçtiğimiz sezon çalıştırdığı Osmanlıspor ligin en çok şut çeken 2.takımı olarak sezonu tamamladı.    Spor Toto Süper Lig’i 43 puanla 9.sırada tamamlayan Atiker Konyaspor, az şut çekmesiyle biliniyor. Yeşil-beyazlı ekibin bu istatistiği önceki sezonlarda olduğu gibi geride kalan 2016-2017 sezonunda da değişmedi. Temsilcimiz, 18 takımın yer aldığı ligde en az şut çeken takımı olarak dikkati çekiyor. Atiker Konyaspor, ligde oynadığı 34 karşılaşma sonunda maç başına sadece 7,1 şut çekti. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, çektiği şutlarda 3,4 isabet oranı tutturdu.  Süper Lig’de maç başına 12,4 şut çeken Beşiktaş bu alanda ligin zirvesinde yer aldı. Siyah-beyazlı ekibi 11,7 ile Osmanlıspor izledi.

 FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum