Kartal çırpınıyor

Kartal çırpınıyor

Geçtiğimiz sezonlarda aldığı tarihi başarılarla altın dönemini geçiren Atiker Konyaspor son dönemde büyük bir düşüş içerisine girdi. Yapılan transferlerden hiçbir verim alamayan yeşil-beyazlı ekip 13. hafta sonunda kümede kalmak için çırpınıyor

Geçtiğimiz iki sezonda tarihinin altın yıllarını yaşayan Atiker Konyaspor yeniden küme düşme korkusu yaşamaya başladı.  Küme düşme diyaloglarından  Avrupa Arenasına Türkiye Kupasına ve Süper Kupa başarılarına uzanan yeşil-beyazlı ekipte gündeme yeniden Küme düşme diyalogları geldi.

Atiker Konyaspor uzun bir aradan sonra ilk kez ligde bu kadar kötü performans gösteriyor Son oynanan maçta Kasımpaşa’ya mağlup olan yeşil-beyazlı temsilcimiz ligde son yılların en kötü performansına imza atıyor. Son yıllarda elde ettiği başarılarla taraftarına büyük sevinçler yaşatan Anadolu Kartalı, bu sezon ligde oynadığı 13 maçta sadece 11 puan toplayabildi. Atiker Konyaspor, küme düştüğü 2010-201 sezonunda ise 13. haftada sadece 10 puan toplayabilmişti. Konyaspor, söz konusu sezondan sonra en kötü sezonunu yaşıyor. Temsilcimiz Süper Lig’de 13. haftalar itibariyle 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında 16, 2015-2016 sezonu ve geçtiğimiz sezon da 20 puan toplama başarısı göstermişti. Ligde tehlikeli bölgede yer alan Konyaspor taraftarını tedirgin ediyor.

YENİLERDEN FAYDA YOK    

Sezon başında hücum anlayışını değiştirmek için bu bölgeye çok sayıda transfer yapan Atiker Konyaspor bu transferlerin hiçbirinden fayda sağlayamadı. Yeşil-beyazlı ekip Patrick Friday Eze, Malick Evouna ve Imoh Ezekiel’den sıfır verim aldı. Eze 2 gol atarken diğer iki isim ise takıma hiç katkı sağlayamadı.  Savunmaya da transfer yapan Atiker Konyaspor bu transferlerde de büyük hayal kırıklığı yaşadı. Wilfred Moke ve Petar Filipovic’i transfer eden yeşil-beyazlı yönetim bu oyunculardan beklediği verimi alamadı. Bu iki oyuncu yaptığı hatalarla takıma büyük zararlar verdi.

NE VARSA ESKİLERDE VAR

Atiker Konyaspor yeni sezonda yeni transferlerinden hiçbir  verim alamadı. Yapılan transferler  gösterdikleri performansla taraftarın büyük tepkisini çekerken bu transferleri yapan yönetim de bu tepkilerden nasibini aldı. Yeşil-beyazlı ekibe hücum ve savunma anlamında katkı yapsın diye beklenen isimler vasatın altında kalınca Atiker Konyaspor’da eski oyuncular devreye girdi. Yeni oyuncular sahada gezinirken Atiker Konyaspor’un geçtiğimiz sezonlarda başarısıyla adından söz ettiren oyuncusu sağ bekte görev yapan Skubic takımın en fazla gol atan ismi oldu. Son olarak ise uzun süredir  sakat olan ve son iki maçta kısa süreli forma şansı bulan Amir Hadziahmetovic  gol atarak kalitesini ortaya koydu. Hücum hattına yapılan transferler ‘kof’ çıkarken Amir oyuna girdiği ikinci maçta güzel bir vuruşla gol yaptı. Defansta da yeni isimler Moke ve Filipovic Ali Turan’ın önüne geçemedi.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.