Kars'ta Yüzlerce Öğrenci Hedeflerine Anafen Ve Fem İle Ulaştı

Kars'ta Yüzlerce Öğrenci Hedeflerine Anafen Ve Fem İle Ulaştı

Kars'ta üniversite ve lise hayalleri kuran yüzlerce öğrenci Anafen ve Fem dershanesi ile istediği bölümlere ve okullara yerleşti. Üniversite ve liselere yerleşen öğrencileri şu sıralar ise yurt heyecanı sardı.Kars Fem Dershaneleri Genel Müdürü...

Kars'ta üniversite ve lise hayalleri kuran yüzlerce öğrenci Anafen ve Fem dershanesi ile istediği bölümlere ve okullara yerleşti. Üniversite ve liselere yerleşen öğrencileri şu sıralar ise yurt heyecanı sardı.

Kars Fem Dershaneleri Genel Müdürü Levent Uysal, tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da binlerce öğrencinin mutlu bir gelecek için almaya çalıştıkları eğitimlerine dershaneleri aracılığıyla destek sağladıklarını ve ortaya çıkan sonuçlardan çok mutlu olduklarını söyledi. Uysal, gelinen noktada sınav sonuçlarının açıklanması ve tercihlerin yapılmasının ardından istedikleri bölüm veya okullara yerleşen öğrencileri ve ailelerini barınma heyecanının sardığını ifade ederek bu konularda da yanlış yapılmamasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Dershane Müdürü Uysal, eğitimde eşitliğin sağlanması, çıtanın yükselmesi amacıyla tüm Türkiye'de ve Kars'ta eğitim veren Anafen ve Fem Dershaneleri'nin yüzlerce öğrencisini hayali kurulan üniversite ile liselere yerleştirdiğinin altını çizidi. Uysal, 881 öğrenciden, 12 tıp fakültesi, 18 hukuk, 33 eczacılık ve sağlık bilimleri, 34 mühendislik ve mimarlık, 8 rehberlik ve psikolojik danışmanlık, 42 siyasal bilimler ve kamu yönetimi, 107 fen edebiyat fakültesi, 42 ilahiyat fakültesi, 72 iktisat ve işletme, 85 eğitim fakültesi ve 127 öğrencinin ise diğer bölümlere Fem ayrıcalığı ile yerleşti. Bunun yanı sıra Anafen aracılığıyla, 63 fen, 3 sosyal bilimler, 167 anadolu, 40 sağlık, 9 anadolu imam hatip, 19 diğer meslek liselerine yerleştiğini aktardı.

Öğrencilere üniversite ve lise hayatında başarılar dileyen Uysal, bu başarılarda emeği geçen, öğrenci, öğretmen ve velilere teşekkür etti. Eğitim çıtasının yükselmesi için gerekli gayretti gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini dille getiren Uysal, "Öğrencilerimizin bu günden sonra barınma ihtiyacı ortaya çıkıyor. Bu konuda da velilerimiz ve öğrencilerimiz önünü görerek basiretli hareket etmeliler. Bizler öğrencilere barınma gibi ihtiyaçlarda da yardımcı olacağız." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.