Kars’ta Nevruz Bayramı Etkinlikleri

Kars’ta Nevruz Bayramı Etkinlikleri

Kars’ta Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, hazırladıkları çemeni ve Nevruz Meyvesini Vali Günay Özdemir’e verdiler.Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü A...

Kars’ta Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, hazırladıkları çemeni ve Nevruz Meyvesini Vali Günay Özdemir’e verdiler.

Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Alparslan Çeçen ve öğrencileri, Nevruz Bayramı için hazırladıkları çemeni ile nevruz meyvelerini ziyaret ettikleri Vali Günay Özdemir’e verdiler. Özdemir, öğrencileri makamında kabul ederek bir süre onlarla sohbet etti. Öğrencilere çeşitli hediyeler de veren Özdemir, Nevruz’un baharın gelişinin müjdecisi olduğunu söyledi.

Vali Günay Özdemir, “Bizim geleneklerimizde de Nevruz, barışı, kardeşliği, dostluğu simgeleyen bir gün. Ve birlik ve beraberliği simgeleyen bir gün, Türk halkı olarak aslında Anadolu’da yaşayan insanlar ve bölgemizdeki, bölge olarakda Kafkasya’dan Asya’ya kadar bütün bölgemizde de Nevruz, birlik ve beraberliğin simgesi olarak her ülkede, her ilde farklı şekilde kutlanmakta ama ortak amaç ise baharın ve güzel günlerin gelişinin hep beraber coşkuyla kutlanmasıdır” dedi.

Kars’ta da biz aynı şekilde, ülkemizde de böyle bir şekilde kutlanması amacıyla okullarımızda, sizil toplum örgütleri olarak bu tür faaliyetler yürütüyorlar diyen Özdemir, “Aslında halk olarak sivil toplum örgütleri olarak bu tür faaliyetlere ne kadar çok sahip çıkılırsa o kadar değerli olacağını düşünüyoruz. İnşallah ülkemizde bundan sonra ki günlerde de çok daha güzel, mutlu huzurlu ve bahar aylarında ki o çiçeklerle dolu olan bir ülke haline gelir. Amacımızda bu, şuna inanıyoruz. Gelecek nesillerimiz bu konuda çok daha bilinçli, çok ümitliyiz. Bütün Kars halkımızın Nevruz’unu kutluyor, güzel ve iyi günler bizlerle beraber olsun diyorum” diye konuştu.

Vali Günay Özdemir, daha sonra öğrencilerle sohbet etti. Bir süre okul müdürü Alparslan Çeçen ile de görüşen Özdemir, öğrencilere nasihatlarda bulunmayı da ihmal etmedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.