Karsiad Başkanı Dereci: Hukuk Ve Vergi Sopa Olarak Kullanılıyor

Karsiad Başkanı Dereci: Hukuk Ve Vergi Sopa Olarak Kullanılıyor

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci, Türkiye Cumhuriyetinde şimdiye kadar gelen hükümetlerin vergiyi ve yargıyı kasıtlı olarak düzeltmediklerini söyledi. Hükümetlerin, vergiyi ve yargıyı...

Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği (KARSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Murat Dereci, Türkiye Cumhuriyetinde şimdiye kadar gelen hükümetlerin vergiyi ve yargıyı kasıtlı olarak düzeltmediklerini söyledi. Hükümetlerin, vergiyi ve yargıyı kendi ideolojik çıkarları doğrultusunda sopa olarak kullandıklarını vurgulayan Dereci, iktidara gelenlerin kendisine muhalif olanlara karşı vergi veya hukuku kullanarak baskı uyguladığını aktarıp, "Kasti olarak bu iki kurum düzeltilmiyor, tarafsız gerçek manada hakkaniyetli bir iş yapar hale getirilmiyor. Çünkü ideolojik olarak bunları sopa olarak kullanıyor." dedi.

KARSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dereci, devletin vergi ve maliye denetmenlerinin sadece TUSKON üyesi dernek üyelerine gitmeleri ve (oradan ayrıl ona göre ceza yazalım) demelerinin Türkiye'nin geldiği nokta açısından çok manidar olduğunu söyledi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral'in 'paralel bahanesiyle' üyelerine ve bunların şirketlerine büyük baskılar yapıldığını tüm Türkiye kamu oyuna ve vicdanlara duyurduğunu, bu baskının kısmen Kars'ta da hissedildiğine dikkat çekti. Dereci, "Yapılan zulümlere karşı tüm yasal haklarımızı saklı tutuyor ve vakti zamanı geldiğinde işlemleri başlatacağımız herkesin bilmesini istiyoruz." dedi.

Devletin vergi denetimi yapma gibi bir hakkının herkes tarafından bilindiğine vurgu yapan Başkan Dereci; "Bu denetimin sadece TUSKON üyelerine uygulanması bizleri düşündürüyor. Bazı üyelere oradan ayrıl ona göre cezanı yazalım telkininde bulunması çok manidardır. Bu bizi üzüyor. Demokratik bir ülkede hukuk devletinin olduğu bir ülkede böyle yapılması zulüm olur." ifadelerini kullandı.

Başkan Dereci, "Tabi ki doğal olarak defterlerimizi ve yaptığımız işleri dört dörtlük yapmak zorundayız. Eğer bir ceza varsa da o yazılmalıdır. Ama (ben cezanı buradan ayarlarsam ona göre ceza yazacağım) dersem bu işin içerisinde sadece denetim yok, bu işte vergiyi sopa gibi kullanma var."

Bu süreçte Türkiye Cumhuriyetine şimdiye kadar gelen hükümetlerin vergiyi ve yargıyı kasıtlı olarak düzeltmediklerine dikkat çeken Dereci; "Vergiyi ve yargıyı kendi ideolojik çıkarları doğrultusunda sopa olarak kullanmak için ne vergi dairesini düzeltiyorlar. Ne de hukuku düzeltiyorlar. Kim benin karşımda olursa vergiyi kullanıyor veya hukuku kullanarak baskı uyguluyor. Kendi tarafı olduğu zaman başka türlü oluyor. Kasti olarak bu iki kurum düzeltilmiyor, tarafsız gerçek manada hakkaniyetli bir iş yapar hale getirilmiyor. Çünkü herkes ideolojik olarak bunları sopa olarak kullanıyor." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.