Karın Germe Ameliyatı

Karın Germe Ameliyatı

Karın Germe Ameliyatı

Son yıllarda oldukça popüler olan bu ameliyat türünde kadınlar karın yağlanması, aşırı kilo sonrası zayıflama, karın sarkması gibi sorunları çözmek için bu operasyonu yaptırıyor. Erkeklerde ise genellikle aşırı kilo alma sonucunda göbek derisinde ve çevresinde oluşan gevşeme sarkmalar onları bu ameliyatı olmaya zorluyor. Daha çok estetik amaç ile yapılan bu operasyonlarda asıl sebeplerden birisi karnın düz ve fit bir görüntü kazanması.

Karnın düz görünmesini sağlayan kasların arasında bulunan dokuların yırtılması kasların birbirinden ayrılmasına neden olurken iç karnımızda bulunan organların itmesi ile karnımız dışa doğru sarkmaktadır. Hızlı sürelerde fazla kilo alıp verme ve çok fazla hamilelik geçiren kadınlarda karın germe ameliyatına ihtiyaç duyulmaktadır.

Operasyon ise 2 ila 5 saat gibi kısa sürelerde tamamlanmaktadır. Göbeğin 8 – 10 santimetre altından açılan kesikler ile operasyon yapılır operasyon bitiminde içe kesi yapılan yerler gizli dikiş ile kapatılır ve pansuman ile örtülür. İçeride bulunan fazla veya iltihaplı sıvıyı dışarı atmak için hastalara 1 veya 2 adet dren adı verilen tüp yerleştirilmektedir. Ameliyat sonrasında ise hastaya idrar sondası uygulanır. Bu idrar sondası genellikle hastalarda bir gün durmaktadır bir gün sonra ise bu idrar sondaları doktorlar tarafından alınmaktadır. Karın gerdirme ameliyatı bittikten sonra ise hastalar için uygun olan korse hastaya giydirilir. Bu korseler 1 hafta gibi süreler boyunca hastada durmaktadır. Korseler sayesinde hastalar daha hızlı ve rahat bir şekilde iyileşebilmektedir. Ameliyat sonrasında doktorunuz size uymanız gereken kuralları ve yapmamanız gereken şeyleri söyleyecektir. Doktorunuzun verdiği tavsiyelere uyarak daha hızlı ve daha rahat bir iyileşme süreci geçirebilirsiniz. Gençleşme adına yapılan bu operasyonlar hiç bir yüz gençleştirme işlemi olmadan hastanın daha genç ve güzel gözükmesini sağlamaktadır.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.